18 / 05 / 2024

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

Kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen 167 bin vatandaş daha yasal takibe alındı!

TBB Risk Merkezi verilerine göre; 2022'nin Mayıs ayında bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı yükseldi. İşte detaylar...



‘YASAL TAKİPTEKİ KİŞİ SAYISI MİLYONLARLA İFADE EDİLECEK'

Tüketici Birliği Federasyonu'na göre; bireysel kredisini ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşların sayısı, buzdağının sadece görünen kısmı. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının asgari borç tutarını ödeyerek, yasal takibe düşmemek için mücadele verildiğini söyleyen Mehmet Bülent Deniz, "Bir yandan fiyatlardaki yükseliş, diğer yandan kredi kartlarında asgari ödeme oranlarının yükseltilmiş olması nedeniyle borçların çevrilebilirliği hızla ortadan kalkıyor. Büyük olasılıkla gelecek birkaç ay içinde banka borçları sebebiyle yasal takibe düşen tüketici sayısı milyonlarla ifade edilecek" şeklinde konuştu.

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?

Türkiye iflasa mı sürükleniyor?

Bakan Kasapoğlu’ndan son dakika KYK borçları açıklaması! KYK borçlarında faizler silinecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön