27 / 04 / 2024

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı Ocak-Temmuz döneminde 966 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde 741 bin kişi yasal takibe girmişti.



Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısında artış görüldü. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle vatandaşlar daha çok kredi ve kredi kartı kullanmaya başladı. Ancak ödenemeyen ve gecikmeye giren borçlar, kişilerin yasal takibe girmesine neden oluyor.

YASAL TAKİBE DÜŞENLERİN SAYISINDA ARTIŞ

Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe giren kişilerin sayısı bir önceki yıla göre artış gösterdi. 2022 yılının Ocak – Temmuz döneminde bireysel kredi kartı borçlarını ödeyemedikleri için 538 bin kişi yasal takibe girdi. Aynı dönemde bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe girenlerin sayısı ise 659 bin kişi olarak açıklandı.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

YASAL TAKİBE DÜŞEN KİŞİ SAYISI 966 BİN OLDU

Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe alınan kişilerin sayısı 2022’nin Ocak – Temmuz döneminde 966 bin kişi oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 741 bin kişi olarak tespit edilmişti.

Risk Merkezi verilerine göre ise Temmuz 2022 itibariyle bireysel kredi kartlarını da kapsayan bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 48 oranında arttı. Toplam 31,8 milyar TL’lik alacak tasfiye edilecek. Bu tasfiye olacak alacakların bireysel kredilere oranı da artarak yüzde 2,5 oldu.

Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının ödemelerinde meydana gelen bu aksamalar bankacılık sektörü için de sorun teşkil ediyor. Sorunlu kredilerin artması bankacılık sisteminde tıkanma olarak yorumlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön