09 / 05 / 2024

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı Ocak-Temmuz döneminde 966 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde 741 bin kişi yasal takibe girmişti.



YASAL TAKİP NEDİR?

Yasal takip, kullanılan kredilerin ve kredi kartları borçlarının ödenememesi sonucu kişilerin girdiği bir takiptir. Yasal takip süreci, 90 gün boyunca ödenmeyen borçlar sonucu kişilerin takip edilmesi demektir.

90 gün boyunca ödenmeyen ve tahsilatı gecikmiş olan ödemeler için yasal takip süreci başlar ve bu da müşteriye ödeme hatırlatması yapılarak devam eder. Bankalar, ödeme yapmayan müşterilerine sözlü ya da yazılı ulaşarak borç ödemesini hatırlatır.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bu haberi okuyan araç alacak! En ucuz araçlar belli oldu! 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Herkesin merakla beklediği Opel Astra satışa çıktı! Yeni Astra ne kadar? 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Memur maaşları ne kadar? 2022 Öğretmen,hemşire, doktor ve polis maaşları ne kadar oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön