05 / 05 / 2024

geçit hakkının kurulması için gerekenler

geçit hakkının kurulması için gerekenler

Geçit hakkı ile, taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı kurulması için ne yapılır?

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Geçit Tekstil İnşaat Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Geçit Tekstil İnşaat Hırdavat Limited Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsmet Geçit tarafından kuruldu.

Arsasından enerji nakil hattı geçirilen vatandaşın bireysel başvurusu haklı bulundu!

Anayasa Mahkemesi (AYM), arsasından geçirilen enerji nakil hattı için ödenen tazminatın eksik verilmesi sebebiyle açtığı ek davası reddedilen vatandaşın mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi. 

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'na yapılan ve yeni bir bağlantı noktası olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş üst geçit köprüsü hızla ilerliyor.

Adapazarı 1. Geçit bölgesindeki dönüşümde sona gelindi!

Kısa süre önce atıl durumda bulunan geçit bekçisi eski kulübesinde dönüşüm çalışması başlatan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu yapının Büyükşehir İletişim Merkezi olarak Sakaryalıların kullanımlarına sunulacağını açıklamıştı.

Sakarya birinci geçit bölgesinde yeni bir dönüşüm çalışması başlatıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. Geçit bölgesinde yeni bir dönüşüm çalışması başlatıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “1. Geçit bölgesinde atıl durumda bulunan geçit bekçisi eski kulübesinde dönüşüm çalışması başlattık. ” dedi.

Niğde'de yıkılan üst geçit yerine alt geçit yapılacak!

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

1945 yılında Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş!

1945 yılında tarihi Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş ve geçirilmesi düşünülen tramvayın daha kolay manevra yapabilmesi için Tünel Meydanı'nın solundaki adanın da kaldırılması gündeme gelmiş.

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru dönemi başladı!

TOKİ Erzincan Geçit 2. Etap başvuru dönemi başladı. Son başvuru günü 31 Aralık 2015 olarak belirlenen projede 180 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

geçit hakkının kurulması için gerekenler Haberi

geçit hakkının kurulması için gerekenler

Geçit hakkı kurulması için ne yapılır?

Başkasının arazisinden geçmek hakkı olan geçit hakkı ile, taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor.


Geçit hakkı, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır. Peki, Geçit hakkı kurulması için ne yapılır?


Geçit hakkı kurulması için geçit hakkı istenen kimselere karşı dava açılabiliyor. Geçit hakkı davası Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılıyor.


Geçit ihtiyacının sebebi, taşınmazın niteliği ile ihtiyacın nasıl ve hangi araçlarla karşılanacağı davacının subjektif arzularına göre değil, objektif esaslara uygun olarak belirlenmesi gerekiyor.


Tarım alanlarında bir tarım aracı geçebilecek kadar yol verilmesi gerekiyor. Bu genişliği aflan...