15 / 05 / 2024

Geçmişten Bugüne Bornova projesi

Geçmişten Bugüne Bornova projesi

Bornova Belediyesi'nin 'Geçmişten Bugüne Bornova' isimli seminer projesi TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın "Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü" ne layık görüldü.

Migros'ta bugüne özel Prima 74'lü bebek bezi 429, Sleepy 64'lü bebek bezi 149, Aptamil mama 439 TL! Dev indirim fırsatı!

Migros'ta bugüne özel bebek ürünlerinde yüzde 28'e varan indirim fırsatı sunuluyor. Şanslı saatler kapsamında Prima 74'lü bebek bezi 429, Sleepy 64'lü bebek bezi 149 TL'ye düştü. İşte ayrıntılar...

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta bugüne kadar 26 bin 919 adet devre mülk satıldı! 5.7 milyar TL'lik ciro!

Kızılbük GYO Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde, bugüne kadar yapılan satış rakamı açıklandı. Peki satışlardan ne kadar ciro elde edildi? İşte o rakamlar... 

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Kira anlaşmazlık davaları değerleme uzmanlarıyla çözüme kavuşacak

Yüksek kira artışlarının önüne geçmek için bir süredir uygulanan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor. 1 Eylül 2023’ten bugüne kira davaları için uygulanan arabuluculuk dönemiyle anlaşmazlıklar hızla çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. 

Bakan Özhaseki: Bugüne kadar 2 milyon 250 bin konut dönüştü, 425 bin civarında konutun dönüşümü sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem hazırlığında kentsel dönüşümün önemini işaret ederek, bugüne kadar 2 milyon 250 bin konutun dönüştüğünü dile getirdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutun hızla dönüşümünü gerçekleştirdik. Şu anda sahada da 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam etmekteyiz." diye konuştu.

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Geçmişten Bugüne Bornova projesi Haberi

Geçmişten Bugüne Bornova projesi

Bornova Belediyesi'nin 'Geçmişten Bugüne Bornova' isimli seminer projesi TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın "Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü" ne layık görüldü. 


İlkokul çağındaki çocukların kente aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçlayan projenin amacına ulaştığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bu seminerlerle çocuklarımızın yaşadıkları kenti daha iyi tanımalarını hedefledik. Aldığımız ödül doğru yolda olduğumuzun göstergesi oldu" dedi.


TMMOB Şehir Plancıları Odası 2003 yılından bu yana verilen "Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü"ne bu yıl Bornova Belediyesi'ni layık gördü. 

Bornova Belediyesi; Kent planlama/tasarım, bölgesel kalkınma ve şehircilik konularında uygulamaya girmiş, sorun çözmeye yönelik başarılı plan ve projelere verilen ödülü, "Geçmişten Bugüne Bornova" adlı eğitim semineri projesi ile aldı.Kentlerin geleceğinin şekillenmesinde önemli roller alacak çocuklara yönelik olarak Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından okullarda verilen seminerlerde...