01 / 05 / 2024

gelir idaresi başkanı Adnan Ertürk

gelir idaresi başkanı Adnan Ertürk

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, "Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış. " dedi.

Vergi yapılandırma başvurularında mükelleflere çağrı!

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, bazı alacaklarının yeniden yapılandırılması yasasıyla ilgili: “Kanunun kapsamı hayli geniş. Çok önemli avantajlar içeriyor. Biz bütün mükelleflere elimizi uzatıyoruz. Gelin fırsatı kaçırmayın. Gelin barışalım” çağrısında bulundu.

Adnan Ertürk kimdir?

Gelir İdaresi Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı olarak atanan Adnan Ertürk kimdir? Adnan Ertürk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk'ün biyografisi...

ATEM Başkanı Akçam: Mülklerin gerçek değerini değerleme şirketleri yapmalı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin personel alımı yapacak! Başvurular başladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin personel alacağını ilan etti. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Kart, şifre ve kodlar ne zaman KDV'ye tabi olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ya da fiziki ortamda satılan kart, şifre ve kodların kullanımının Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi olup olmayacağını açıkladı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı'nı kamuoyuna sunuldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

2023 Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin uzman yardımcısı başvurusu başladı mı? GİB personel başvuruları ne zaman yapılacak?

Binlerce işsiz vatandaşa Gelir İdaresi Başkanlığından güzel haber geldi. GİB 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapılacağını ilan etti. Peki, GİB personel başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı! Yüksek maaşlı tam 2 bin personel alınacak! Birçok ilde alım yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2022-2023 yılı KPSS puanı esas alınarak en az 22 bin TL maaşla çalışacak 2 bin memur alınacağını açıkladı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan ilanda, alınacak memurların 650'sinin İstanbul, 211'inin Ankara ve 100'ünün İzmir'de istihdam edileceği aktarıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin 5 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Katma Değer Vergisi, Dijital Hizmet Vergisi, Turizm Payı ve diğer vergi beyannameleriyle bildirimler 5 Temmuz Çarşamba gün sonuna kadar verilebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatılmış oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığından acil duyuru geldi! Bu tarihi kaçırırsanız çok üzüleceksiniz! Acil bakın!

Gelir idaresi Başkanlığı (GİB) hangi borçların yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen kişiler için tarih açıklandı. Buna göre son tarih 31 Mayıs 2023 oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığından 2000 kişilik personel alımı! İşte yazılı sınavın tarihi açıklandı

Gelir İdaresi Başkanlığı kısaca GİB bünyesinde çalışmak üzere 2023 yılı için 2000 kamu personel alımı konusunda açıklama yaptı. Başvurular başladı. Alımların yazılı sınav ile yapılacağı duyuruldu.

Bağış gecesinden sonra Gelir İdaresi öyle bir açıklama yaptı ki! Kimse bunu beklemiyordu!

Kahramanmaraş merkez üstü olan depremin ardından Türkiye tek yürek oldu ve yüklü bir miktarda bağış toplandı. Bağışların ardından da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ise gündeme oturdu. İşte detaylar!

Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu? Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı

Türkiye Tek Yürek Kampanyası’nda yapılan bağışların vergiden düştüğü yönündeki iddialara Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Peki Deprem bağışları vergiyi etkiliyor mu?

gelir idaresi başkanı Adnan Ertürk Haberi

gelir idaresi başkanı Adnan Ertürk

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk, "Bugün itibarıyla yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış. Yapılandırılan alacak tutarı ise 31,3 milyar seviyesinde. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yapılan tahsilat tutarı ise 950 milyon lira civarında bulunuyor." dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ertürk, yapılandırma konusunda bir süre uzatımının gündemde olmadığının altını çizerek, "Vatandaşlarımız 31 Ekim tarihini göz önünde bulundurarak bu kanundan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.


Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların peşin ödeme yapması durumunda daha avantajlı olacaklarını anlatan Ertürk, "Biz vatandaşlarımızı hem kanundan yararlanmaya hem de peşin ödemeye davet ediyoruz. Bu kanun çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz bu kanunu ne kadar iyi anlatabilirsek ve ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek,...