28 / 04 / 2024

Gelir İdaresi Başkanlığından acil duyuru geldi! Bu tarihi kaçırırsanız çok üzüleceksiniz! Acil bakın!

Gelir İdaresi Başkanlığından acil duyuru geldi! Bu tarihi kaçırırsanız çok üzüleceksiniz! Acil bakın!

Gelir idaresi Başkanlığı (GİB) hangi borçların yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen kişiler için tarih açıklandı. Buna göre son tarih 31 Mayıs 2023 oldu.



Bazı alacakların yeniden yapılandırılması işlemi başladı. Bu olanaklardan yararlanmak için 31 Mayıs 2023’e kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığından(GİB) yapılan açıklamada, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7440 Sayılı Yasanın 12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

 Gelir İdaresi Başkanlığından acil duyuru geldi! Bu tarihi kaçırırsanız çok üzüleceksiniz! Acil bakın!

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Söz konusu Yasa ile;

  • Vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tümü ile bunlara bağlı gecikme zammı ve faizi yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında değişiklik yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi,

  • Vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tümünün silinmesi,

  • Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50 oranının silinmesi,

  • Ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) aslı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında değişiklik yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi,

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön