23 / 05 / 2024

gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri

gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen vergi olan gelir vergisi 2 taksit halinde ödeniyor. Peki, gelir vergisi 2. taksit ödemesi ne zaman yapılacak?

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara bu konuda yeni bir uyarıda bulundu. Emlak vergisini ödemek isteyenler son deme tarihini merak ediyor. İşte ikinci taksit ödemesinin son günü...

Kira gelir vergisi taksitli ödeme 2018!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenler bu sene vergi mükellefi oldu. Kira gelir vergisi ilk taksitleri ödendi, ikinci taksitle ise Temmuz'da ödenecek..

Kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisinde ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nereye yatıyor?

Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta!

Kira gelir vergisi için ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz itibari ile başladı. Kira gelir vergisi 2. taksitinde son 3 hafta kaldı..

Gelir vergisi ödeme yerleri!

Temmuz ayında ikinci taksitleri ödenen gayrimenkul gelir vergileri arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor. İşte gelir vergisi ödeme yerleri..

Gelir Vergisi ödemelerinde son 4 gün!

Gelir Vergisi'ne ilişkin ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Cuma günü sona erecek.Gelir Vergisi'nin ikinci taksitlerinin ödeme süresinin 31 Temmuz'da sona ereceği belirtildi.

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 16 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için son 16 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi online ödeme!

2015 yılı Temmuz ayı vergi takvimine göre, kira gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. İşte kira gelir vergisi online ödeme adımları..

Kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında istisnadan yüksek gelir elde edenler senede iki taksit halinde vergilendiriliyor. İlk taksit Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 2014 yılı içerisinde ev veya işyerini kiraya veren kimseler ödüyor. Verginin ilk taksiti Mart ayında ödendi. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi son ödeme günü 31 Temmuz!

Mesken veya işyerini kiraya veren taşınmaz mal sahiplerinin elde ettiği gelirin istisna bedelinden yüksek olması durumunda, mal sahibinin kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü ne zaman?

Kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki kiradan elde edilen gelir vergisi nasıl ödenir? Kiradan elde edilen gelir vergisi nereye ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 3 gün!

İşyeri ve meskenini kiraya veren taşınmaz sahipleri tarafından ödenmesi gereken kira gelir vergisinin ikinci taksiti Temmuz ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri için son 3 gün bulunuyor...

gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri Haberi

gelir vergisi ikinci taksit ödemeleri

Gelir vergisi 2. taksit ödemesi!

Gelir vergisi, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen vergi olarak ifade ediliyor. Değer artış kazancı kapsamında yer alan mal ve haklar şu şekilde sıralanıyor.


* Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı, 

* Voli mahalleri ve dalyanlar, 

* Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar, 

* Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları. 


Bedelsiz olarak ya da veraset yoluyla edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar ile gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıldan fazla bir süre elde tutulduktan sonra elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendirilmiyor.


Gayrimenkullerin elden çıkarılması sonucunda elde edilen değer artış kazancından bazı bedeller indirilebiliyor....