26 / 11 / 2024

gelir vergisi kanununda değişiklik 2017

gelir vergisi kanununda değişiklik 2017

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın ilk imza sahibi olduğu Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün mecliste görüşülüyor..

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın ilk imza sahibi olduğu Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün mecliste görüşülüyor..

İşyeri kira gelir vergisi 2. taksiti!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, iki taksitte ödenebilen işyeri kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın!

Kira Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler beyanname verilerek vergiye tabi tutuluyor. 2015 yılında kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın...

Kira geliri olan gelir vergisi mükellefi mi olur?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, her kira geliri olan gelir vergisi mükellefi mi olur?

Kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2015 ne kadardır?

Kira gelir vergisi kanunu!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak kira gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi kanunu..

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olup, kira vergisine tabi tutulıyor. İşte kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2015...

Kira gelir vergisi oranı 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen malların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutulmaktadır. Peki, kira gelir vergisi oranı 2015 ne kadar?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Mart ayı ile kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı...

Gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?

Kira gelir vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi 2015 ödemeleri...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

gelir vergisi kanununda değişiklik 2017 Haberi

gelir vergisi kanununda değişiklik 2017

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün Komisyonda görüşülüyor. Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin gerekçesi ve tam metni aşağıda sıralanıyor:


GENEL GEREKÇE

1/1/2012 tarihinden itibaren herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız, 5510 sayılı Kanun gereği zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamında tescil edilmektedir. Vatandaşlarımız üç basamaklı bir sistemde öngörülen genel sağlık sigortası primlerini ödeyerek, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahiptir. Diğer yandan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olduğu tespit edilen vatandaşımızın genel sağlık sigortası primleri, Devletimiz tarafından ödenmekte ve söz konusu vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine ulaşabilmektedir.


2012 yılından günümüze kadar uygulanan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza da sağlık imkânı sunan söz konusu sistemin bazı...