04 / 05 / 2024

Gelir vergisi ne zaman ödenecek

Gelir vergisi ne zaman ödenecek

Gelir vergisi mükellefleri internetten beyanname verebilir mi? Milyonlarca mükellefin merak ettiği ve araştırdığı sorunun yanıtını Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay verdi...

Gelir vergisi beyannamesi verilme süresinin uzatıldığı açıklandı!

Senelik gelir vergisi beyannamelerinde son tarih 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldığı duyuruldu. Gelir İdaresi Başkanlığı beyanname süresi konusunda yeni bir düzenleme yapıldığını ifade edildi.

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

2024 gelir vergisi tarifesi belli oldu! Ücretler baştan sona değişti!

2024 yılı itibariyle,  gelir vergisi tarifesi başta olmak üzere tarifeler ve mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarlar belli oldu. Peki 2024 gelir vergisi, damga vergisi, veraset ve intikal vergi istisna tutarları ne kadar oldu?

Özel sektör çalışanlarının maaşı ne olacak? Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini resmen duyurdu. Özel sektör çalışanlarına maaş şoku! Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkilecek? 

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zamana kadar verilecek?

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde edenlerin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilecek?

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Şeker Finansal Kiralama'nın Kurumlar Geçici Vergisi Gelir İdaresi'ne verildi!

Şeker Finansal Kiralama, 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemine ait Gelir İdaresi'ne verilen Kurumlar Geçici Vergi bildirimini yayınladı. 

Gelir Vergisi'ne tabi gelirler nelerdir?

2020 yılında 182 milyar 121 milyon TL Gelir Vergisi hedefleniyor. Peki Gelir Vergisi'ne tabi gelirler nelerdir?

2020 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre konut ve iş yeri kiralarından alınan gelir için kira vergisi ödeniyor. Mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” yani kira geliri olarak ifade edilmekte.

Gelir vergisi ne zaman ödenecek Haberi

Gelir vergisi ne zaman ödenecek

Yeni yılın Mart ayına girilmesiyle beraber gelir vergisi beyanı ve ödemeleri de gündeme oturdu. Söz konusu kira gelir vergisi ve kira beyannamesini bu ay içerisinde vermek gerekiyor. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye’nin en köklü emlak danışmanlık markası Turyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay şunları dile getirdi: “Kira geliri olan her mülk sahibini ilgilendiren gelir vergisi ödemek vatandaşlık görevlerimizden biridir. 1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında alınan kira gelirlerinin bildirilmesi ve vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergilendirme için kira gelir toplamının yıllık 7 bin TL ve üzeri olması şart. Bu bedelin altında gelir elde edenler bu beyanname vermek zorunda değil. Yıllık 7 bin TL üzeri gelir elde eden vatandaşların mülkün bulunduğu vergi dairesine giderek beyannamelerini...