09 / 05 / 2024

gelir vergisi ödeyecek miyim

gelir vergisi ödeyecek miyim

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

5 maddede kira gelir vergisi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi beyanname süreci 26 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, siz de kira gelir vergisi mükellefi misiniz? Beyanname verme zorunluluğunuz var mı? İşte 'Kira gelir vergisi ödeyecek miyim' sorusunun yanıtı..

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

İşyeri kira gelir vergisi rehberi 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira gelir vergisi ödeyecek vatandaşlar için rehber hazırladı. İşte işyeri kira gelir vergisi rehberi 2017..

Konut kira gelir vergisi rehberi 2017!

2017 kira gelir vergisi 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, hangi konut sahipleri kira gelirleri için vergi ödeyecek? İşte konut kira gelir vergisi rehberi 2017..

5 soruda 2017 kira gelir vergisi!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, bu vergiyi kimler ne kadar olarak ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 kira gelir vergisi..

5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi!

Gayrimenkul sahipleri, taşınmaz mallarını satarken "değer artış kazancı vergisi" ödemek ile mükellef olabiliyor. Peki, kimler bu vergiyi ne zaman ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 gayrimenkul gelir vergisi..

Kira gelir vergisi 1. taksiti 2017!

2017'de kira gelir vergisini kimler ödeyecek? Kira gelir vergisinin 1. taksiti ne zaman ve nasıl ödenecek? İşte kira gelir vergisi 1. taksiti ödeme işlemleri..

Kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016!

Kira gelir vergisini bu sene, 2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödeyecek. İstisna sınırının üstünde geliri olan kimseler öncelikle beyanname verecek. İşte kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016..

gelir vergisi ödeyecek miyim Haberi

gelir vergisi ödeyecek miyim

Gayrimenkulünü satarak gelir elde edenler vergi mükellefi olabiliyor. Vergi, Gelir Vergisi Kanunu'nun 80'inci maddesi uyarınca doğuyor.  Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi, miras ve bağış yolu ile alınan konutlar hâriç, gayrimenkul alış tarihinden itibaren "tam 5 yıl geçmeden" satılması ve satış yapılan yılın istisna tutarı üzerinden bir kazanç elde edilmesi durumunda ödeniyor. 

5 yıldan sonra satılan gayrimenkullerden elde edilen gelir, değer artış kazancı vergisine girmiyor. Vergide her yıl istisna tutarı belirleniyor. Peki, siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ İSTİSNASI 2022

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 317 Seri No.lu Genel Tebliği ile 2022 yılı için 25.000 TL, 2021 yılı için 313 Seri No.lu Genel Tebliği ile 19.000 TL olarak belirlendi.

DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ...