09 / 05 / 2024

gelir vergisinin beyanı

gelir vergisinin beyanı

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumlulukların başında, değer artış kazancı vergisi geliyor. Vergi için öncelikle beyanda bulunuluyor. Peki, değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Kira gelir vergisi için son 13 gün uyarısı! Nasıl hesaplarım, nasıl beyan ederim 2024?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla resmen doluyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır, kira geliri nasıl beyan edilir 2024?

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Futbol kulüplerine vergi müjdesi! Kullanılacak yer şartı var...

Sporcu ücretlerinden alınan gelir vergisinin özel hesaba iadesine dair esaslar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; futbolculara yapılan ödemelerden kesilen vergiler kulüplere iade edilecek. İşte detaylar...

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

Gelir vergisi beyanında son gün bugün!

Gerçek kişiler tarafından 2021'de elde edilen serbest meslek kazancı, ticari, ücret geliri, zirai gibi kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süresi bugün itibariyle sona eriyor.

O süre 31 Mart'ta doluyor! Gelir vergisi beyanı için son 3 gün!

Maliye’ye gelir beyanında bulunacak olanlar için süre 31 Mart 2022 tarihinde dolacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gelir vergisinde beyan dönemi! Kazançlar nasıl beyan edilecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yusuf Cihad Demet, bugünkü köşesinde gelir vergisi beyan dönemini kaleme aldı. İşte Yusuf Cihad Demet'in 'Gelir vergisi beyan dönemi başladı: Kazanç ve iratlar ne şekilde beyan edilecek?' başlıklı yazısı...

gelir vergisinin beyanı Haberi

gelir vergisinin beyanı

Değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumlulukların başında, değer artış kazancı vergisi geliyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanda bulunulması gerekiyor. Akabinde vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlıdır. İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilecektir. 


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancının 2013 yılı için 9.400 Türk Lirası gelir vergisinden istisnadır. 

Elde edilen değer artış kazancının safi miktarı, açıklanan istisna sınırını aşması durumunda, elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan...