18 / 05 / 2024

gelişmekte olan ülkeler hangileri

gelişmekte olan ülkeler hangileri

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, bu yıl gelişmekte olan ülkelere 96,5 milyar dolarlık net sermaye girişi bekleniyor. Verilere göre en fazla girişin ise 67,4 milyar dolarla Hindistan'a olacağı tahmin ediliyor.

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

BM’den ekonomide korkutan uyarı! Hem gelişmiş, hem gelişmekte olan ülkeler etkilenecek!

Pandemiden bu yana dünyada  dengeler yerine oturmazken, Birleşmiş Milletler, bir rapor yayınlayarak ekonomideki tehlikeye dikkat çekti.  BM, 2023 yılında ekonomik anlamda tüm dünyada yavaşlama yaşanacağı yorumunu yaptı.

2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için enflasyonla mücadelenin meyvelerini vereceğini belirten IMF Eski Ekonomisti Özüdoğru, bazı ülkelerin ise krizi fırsata çevireceğine işaret etti.

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayımladığı bir analize göre, gelişmekte olan ülkeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta sinyalini verdiği uzun süreli olarak yüksek faiz politikası dahilinde en kırılgan ekonomiler konumunda… İşte detaylar…

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Türkiye de zincirleme krize girecek ülkeler listesine girdi! Tehlike git gide yaklaşıyor

Dünyayı çepeçevre saran ekonomik sarsıntı gelişmekte olan ülkelerin zincirleme şekilde krize girmesine neden olacak uyarısı yapıldı. Türkiye'de temerrüde giren ülkeler listesinde yer alıyor. Peki uzmanlar ne diyor bizi neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Son dakika haberi! Dolar 12 liraya yükseldi!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Dolar/TL 11.70'in üzerinde!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Afrika kıtası banka yerine Bitcoin’i kullanıyor!

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Kripto paralar gelişmekte olan ülkelerin odağında!

ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ekonomilerin hala şüpheli baktığı kripto para birimleri, gelişmekte olan ülkelerde daha fazla destekle karşılaşıyor. Uzmanlar, bu hareketin Bitcoin adaptasyonunu yükselteceğine ilişkin tereddütler olduğunu belirtiyor.

Türk lirası gelişmekte olan ülke para birimlerini geride bıraktı!

Türk Lirası, kasım ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 15 değer kazancıyla gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Özak GYO, Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde!

Türkiye genelinde başarılı projelere imza atan Özak GYO, EPRA tarafından ortak yönetilen (European Public Real Estate Association) “FTSE EPRA/NAREIT Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”nde yer aldı.

Mod Tasarım'dan 4 milyon TL’lik ofis ve müşteri deneyimi!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey'i 2021 yılında hizmete açacak. 

gelişmekte olan ülkeler hangileri Haberi

gelişmekte olan ülkeler hangileri

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre, bu yıl gelişmekte olan ülkelere 96,5 milyar dolarlık net sermaye girişi beklenirken, en fazla girişin 67,4 milyar dolarla Hindistan'a olacağı öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu yıl, Kore, Suudi Arabistan, Rusya, Tayland, Polonya ve Nijerya'da sermaye çıkışı, Hindistan, Çin, Brezilya, Endonezya, Meksika, Arjantin, Güney Afrika, Kolombiya, Şili, Lübnan, Mısır, Filipinler, Ukrayna, Türkiye, Çekya, Malezya ve Macaristan'da sermaye girişi yaşanacak.

Sermaye girişi yaşanması beklenen 17 ülkeye toplam 308,8 milyar dolar nakit akışı gerçekleşeceği düşünülüyor. Öte yandan sermaye çıkışı olacağı öngörülen 6 ülkede para çıkışlarının toplam 212,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Böylece bu yıl aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 23 gelişmekte olan ülkeye toplam 96,5 milyar dolarlık net sermeye girişinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Gelişmekte olan ülkelere ağustos ayındaki...