06 / 05 / 2024

Gemlik Körfezi ne olacak

Gemlik Körfezi ne olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Körfezi'ni kirlilikten arındıracak olan projeleri Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz'da başlattı. Yatırımların maliyetinin 140 milyon lira olduğu açıklandı.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

Edremit Körfezi'ne 200 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye bünyesindeki ilgili daire başkanlarıyla birlikte Edremit Körfezi’nde yer alan İvrindi, Havran, Edremit ve Ayvalık ilçelerindeki projeler ile altyapı yatırımlarının inşaatlarını denetledi.

Folkart'tan İzmir Ildırı Körfezi Projesi'ne destek!

İzmir lldırı Körfezi Projesi, Çeşme'ye hayat verecek. Bakan Mehmet Özhaseki, "Çeşme, 12 ay yaşayacak" vurgusunu yaptı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "İlgi, Çeşme'nin üzerinde olacak" dedi.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Gemlik Körfezi ne olacak Haberi

Gemlik Körfezi ne olacak

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması hedefiyle kentin altyapısı da sil baştan yenileyen Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Körfezi'ni kirlilikten arındıracak dev projenin startı verdi. Yaklaşık 140 milyon TL'lik bütçesi BUSKİ tarihinin en büyük bütçeli yatırımlarından biri olan ve Gemlik'ten Mudanya ve Karacabey'e kadar yaklaşık 115 kilometrelik sahil şeridini içine alan projede çalışmalara aynı anda Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz'da başlandı. Projenin Gemlik'teki temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları katıldı. 



PIRIL PIRIL OLACAK 

Startı verilen ve 2 yıl içinde tamamlanması hedeflenen Gemlik Körfezi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kollektörleri inşa projesinin BUSKİ tarihinin en büyük bütçeli yatırımlarından...