02 / 05 / 2024

Gemlik ve Deprem Riski

Gemlik ve Deprem Riski

Gemlik'te TBMM Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, en büyük amaçlarının insanı korumak, olduğunu vurgulayarak, Gemlik'e özel kentsel dönüşüme olanak sağlayan yasa tasarısı için yeşil ışık yaktı...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Soılplus Geoteknik Ve Deprem Çözümleri Anonim Şirketi Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayçin Mungan, Bora Arslan ve Burak Özer ortaklığında kuruldu.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Az önce deprem mi oldu? Deprem mi oldu? 5 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Deprem listesi vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Son yaşanan deprem listesine nereden bakılır? Bu ve “Deprem mi oldu? Az önce nerede oldu?” soruları araştırılıyor. İşte 5 Mayıs 2023 yaşanan son deprem listesi!

Uzman ekonomistlerden peş peşe yıl sonu dolar tahminleri! En yüksek ve en düşük tahminler açıklandı!

Önümüzdeki dönemde enflasyondaki artış hızı düşse bile seçim ekonomisinden kaynaklanan bütçe açıkları, erken emeklilik, asgari ücret, KGF ve deprem sonrası ev fiyatları gibi etkenlerin enflasyon üzerindeki etkisine dikkat çeken ekonomistler, dolar/TL kuruna ilişkin tahminde bulundu.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Kandilli Rasathanesi tek tek açıkladı! 6 Şubat'tan bu yana tam 13 bin 173 deprem oldu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Jeodezi Anabilim Dalı Başkanı Haluk Özener Kahramanmaraş depremli merkezler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinden bu yana tam 13 bin 173 deprem olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Gemlik ve Deprem Riski Haberi

Gemlik ve Deprem Riski

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye gelen Tarım Orman Su İşleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit ve Komisyon üyesi milletvekilleri İsmet Su, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte incelemelerde bulundular. 


"Gemlik ve Deprem Riski" konulu toplantı öncesinde İlçenin taşınması planlanan sağlam zeminli arazilerdeki zeytin vasfını yitirmiş ağaçlık bölgeler ile makilik alanda gezen milletvekilleri, ilçedeki zeytin ve konserve üreticilerini de dolaştılar. 


Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ile birlikte TBMM Tarım Orman ve Su İşleri Komisyonu üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ova kesiminin tasfiyesi ve sağlam zeminli arazilerde yeni Gemlik adına 600 hektarlık alana ihtiyaç olduğunu belirterek, 11 bin konut yapılarak riskli bölgelerin deprem riskinden korunabileceğini bildirdi. 


Gemlik Ticaret...