01 / 05 / 2024

genç nüfus gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

genç nüfus gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yaşanan terör olaylarının konut sektörünü de etkilediğini söyledi. Dumankaya, genç nüfusun ise sektör için bir avantaj olduğunu kaydetti.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Aydın Dengiz Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Dengiz Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Dengiz tarafından kuruldu.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Nüve Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nüve Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Akdemir tarafından kuruldu.

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dama Altın Proje Gayrimenkul Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Sert tarafından kuruldu.

Nım Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nım Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Azad Okay tarafından kuruldu.

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Tamkın Group Gayrimenkul Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Tamkın Group Gayrimenkul Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ibrahım Yasın F Alaqaılı tarafından kuruldu.

genç nüfus gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi Haberi

genç nüfus gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi

Resmi verilere göre bu yılın Ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.9 azaldı. ‘İpotekli’ konut satışları da yüzde 19.9 düştü. Yabancılara satış ise yüzde 13.4 artmış durumda. İnşaat sektörü hakkında değerlendirmede bulunan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, iç ve dış siyasi gelişmeler ile terör olayları yüzünden bir gerileme olsa da genç nüfusun da etkisi ile gayrimenkule talebin genel olarak devam edeceğini belirtti. 


‘Sektörde balon yok’ 

Konut sektöründe balon olduğu yönündeki yorumlara katılmayan Dumankaya, Türkiye’de fiyattan öte, aynı segmentte çok fazla konut arzı oluştuğunu kaydetti. Bu yüzden tüketiciden ziyade şirketlerin sıkıntı yaşayabileceğini aktaran Dumankaya, “Burada ekonomi açısından sıkıntı; firmaların fazla arzı, talebin üzerinde arzı yapmasının firmaları sıkıntıya sokması, firmaların satamaması, firmaların finansal borca,...