18 / 05 / 2024

genel yangın sebepleri

genel yangın sebepleri

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Türkiye'de son 20 yılda meydana gelen yangınların çıkış sebepleri incelendiğinde en büyük oranı yüzde 30 sigara ve kibritten oluştuğunu söyledi..

Binalardaki yangın malzemesi sorgulanmalı!

Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan "Yangın güvenliği, yangına karşı dayanımı yüksek sistemlerin oluşturulması ile, sistemlerin oluşturulması ise doğru malzemenin seçilmesi ile olur'' dedi.

Ankara Koç Kuleleri projesinde yangın!

Ankara'da Koç Kuleleri'nin bodrum katında çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nün garaj bölümünde çıkan yangın da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, 19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yangınların en aza indirilmesini amaçlayan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri...

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın çıktı!

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın çıktı. İstanbul Üniversitesi ( İÜ ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinin Genel Cerrahi bölümünde çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Orman yangın sayısı yüzde 50 azaldı!

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de 2014'te geçen yıla göre orman yangını sayısı yüzde 50, yanan alan miktarı ise yüzde 75 azaldı.

Gökhan Erel: Konutlarda yangın riskine yalıtım çözümü gerekiyor!

İstanbul’da yılda 25 bin yangın vakasının yaşandığına dikkat çeken Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, bu riskin doğru yalıtım uygulaması ve yangına karşı dayanıklı malzemelerin kullanımıyla ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları gereğince yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır? Yangın sigortası sözleşmesi ile sigorta edilmiş şeylerde meydana gelen zararın miktarı taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor...

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı!

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı. IGMG Genel Sekreteri Yeneroğlu: "Failler Kur'an-ı Kerim'i tutuşturarak mescidi ateşe vermişlerdir. Bu durum, olayların arkasında İslam düşmanlığı olduğu şüphesini arttırmaktadır" dedi.

Mustafa Yeneroğlu: Mevlana Camii'sindeki yangın sebebi hemen ortaya çıkmalı!

Geçtiğimiz günlerde Mevlana Camii'sinde meydana gelen yangının sebebi hala bilinmiyor. IGMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu: "Güvenlik birimleri, yangının sebebini hızlı ve eksiksiz şekilde ortaya çıkarmalıdır" dedi.

Yangın yönetim Sistemi ile orman yangınlarının büyümesinin önüne geçiliyor!

‘Yangın yönetim Sistemi’ ile orman yangınların büyümesinin önüne geçiliyor. 2 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen proje, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamalara göre 2013 yılı sonunda kuruma 60 milyon TL tasarruf sağladı.

Hakkari Çukurca'daki orman yangını devam ediyor!

Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı şubelerine bildirildiği halde herhangi bir müdahalenin yapılmadığından, yangın giderek büyümektedir. Şimdiye kadar yaklaşık yirmi hektarlık meşe alanının yandığı belirtildi.

genel yangın sebepleri Haberi

genel yangın sebepleri

SON yıllarda tarihi binalar, hastaneler gibi kamu alanları, alışveriş merkezleri ve lokanta benzeri kamuya açık yerlerde, endüstriyel tesislerde çıkan yangınların daha çok gündem oluşturmaya başladığını ifade eden Çınar, binalarda alınan ya da alınmayan güvenlik tedbirleri ve yangına müdahale yöntemleri sorgulanırken, yangın sebebi olarak 'elektrik kontağı' açıklamalarının çokça duyulur olduğunu bildirdi. Açıklanamayan tüm yangınlar için genel bir tabir olarak 'Yangın elektrik kontağından çıkmış' ifadelerinin kullanılmasının doğru olmadığını belirten Çınar, "Yangınlarda elektrik kontağının arkasına gizlenerek sorumluluklardan arman birçok yetkilinin veya kurumun aslında çok basit tedbirle can ve mal güvenliği noktasında büyük işler yapabileceğini görmekteyiz. 


Elektrik yangınlarında alçak gerilim dağıtım sisteminin doğru ve güvenilir olması, yangın tehlikesi açısından bakıldığında elektriğe bağlı yangınların daha az olması için sadece ilk tedbirdir. Bina ve tesislerde elektriğe...