09 / 01 / 2025

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

İstanbul'un binlerce sene kavuşmayı bekleyen iki yakası, Marmaray ile buluştu. Prof. Dr. Kemal Önder Çetin projede geoteknik mühendislerinin büyük emeği olduğunu söyledi..

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Isparta Belediyesi'ne destek!

Isparta Belediyesi'nin her zaman yanında olacaklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman yanınızdayız, elimizden gelen desteğe hazırız'' dedi.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan MASKİ'ye ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, Manisa İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ilin altyapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirildi.

İnşaat mühendisleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde!

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman yapılacak?

İlgi Yönetim imzası ile kurulan ve bu yıl ilki düzenlenecek olan Emlak Çadırı'nda 240 adet bağımsız bölüm satışa sunulacak. Peki Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman yapılacak?

Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman?

Başvuruları devam eden Emlak Çadırı Başakşehir'de toplam 240 adet bağımsız bölüm satışa sunuluyor. Projede yer alan konut, ofis ve dükkanların teslimleri hemen yapılıyor. Peki Emlak Çadırı müzayedesi ne zaman?

İntifa hakkı sahibinin ölümü halinde ne olur?

Gayrimenkul sahibi başkası olsa da kullanım hakkının başkasında olması durumuna intifa hakkı deniyor. Peki, intifa hakkı sahibinin ölümü halinde ne olur?

Adana'da İnşaat Mühendisleri Odası yol sorunlarına çözüm getirdi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adanandaki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

TMMOB inşaat mühendisleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası, inşaat mühendisleri odası serbest inşaat mühendisliği hizmetleri uygulama, tescil, denetim ve belgelendirme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Kira arttırım davası ne zaman açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda arttırım yapılıyor. Artış hesabı için dava da açılabiliyor. Peki, kira arttırım davası ne zaman açılır?

Tapu alım satım vergisi ne kadar?

Taşınmaz mal satın almak isteyen kimselerin, tapudaki devir işlemleri için istenen belgeleri eksiksiz olarak temin etmesi ve tapu alım satım vergisini ödemesi gerekiyor. Peki, tapu alım satım vergisi ne kadar?

geoteknik mühendisleri ne iş yapar Haberi

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

 7 bin yıl önce denizlerin kavuşması, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birbirinden ayırdı.

Çağlar boyunca birbirinden ayrı kalan bu iki kıyının tam anlamıyla bir araya gelmesi ise, Cumhuriyet'in 90. yılında hayata geçirilen Marmaray Projesi ile mümkün oldu. 


ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Önder Çetin'in aktardığı bilgilere göre, Asya ve Avrupa'nın buluşma öyküsünde birçok proje masaya yatırıldı. İlk kez 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirilen bu düşünce; 1891 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın Fransız Mühendis S. Preault'e çizdirdiği ve orjinali bugün Üsküdar Belediyesi'nde bulunan "Tünel-i Bahri" projeleri ile hayalin ötesine geçti. 


KÖPRÜ YETMEYİNCE... 

20 Şubat 1970 tarihinde Ortaköy ve Beylerbeyi'ni birleştirmek için temeli atılan Boğaziçi Köprüsü'nün, 3 Temmuz 1988'de açılan ikinci köprü takip etti. Ancak köprüler...