19 / 05 / 2024

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

İstanbul'un binlerce sene kavuşmayı bekleyen iki yakası, Marmaray ile buluştu. Prof. Dr. Kemal Önder Çetin projede geoteknik mühendislerinin büyük emeği olduğunu söyledi..

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Isparta Belediyesi'ne destek!

Isparta Belediyesi'nin her zaman yanında olacaklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman yanınızdayız, elimizden gelen desteğe hazırız'' dedi.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan MASKİ'ye ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, Manisa İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ilin altyapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için bir ziyaret gerçekleştirildi.

İnşaat mühendisleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde!

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği, 1408 metre uzunluğu ile dünyanın raylı sisteme sahip en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi.

Trabzon İnşaat Mühendisleri'nden Akyazı Projesi’ne farklı bakış!

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Akyazı Projesi dolgu alanı ile Sahil Yolu arasında geniş bir su yolu oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden kimseler, Bakanlık tarafından sağlanan kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2015 ne kadar?

Adım İstanbul ne zaman satışa çıkacak?

Adım İstanbul Konutları İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de hayata geçiriliyor. Toplam 700 adet dairenin yer aldığı proje farklı bir konseptte geliştiriliyor. Peki Adım İstanbul ne zaman satışa çıkacak?

İnşaat mühendisleri Antalya'da deprem konulu sergi açtı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ile Shemall Alışveriş Merkezi tarafından Türkiye'deki deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla 'Depreme duyarlılık' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

Bir yapı üzerinde kat mülkiyetinin kurulabilmesi, inşa çalışmaları biten bir yapıya iskan belgesinin alınmış olması ve kat mülkiyeti için gerekli belgelerin temin edilmesi, harcın yatırılması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti ne zaman sona erer?

TMMOB jeofizik mühendisleri odası ana yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 5 Mart 2015 tarihinde 29286 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik değişikliği..

Perform Geoteknik Mühendislik Müşavirlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Perform Geoteknik Mühendislik Müşavirlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye bedeli ile 2 Mart 2015 'te, Üsküdar'da Kubilay Savaşeri Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Marmaray'da geoteknik mühendislerinin de emeği büyük!

İstanbul'un binlerce sene kavuşmayı bekleyen iki yakası, Marmaray ile buluştu. Prof. Dr. Kemal Önder Çetin projede geoteknik mühendislerinin büyük emeği olduğunu söyledi..

geoteknik mühendisleri ne iş yapar Haberi

geoteknik mühendisleri ne iş yapar

 7 bin yıl önce denizlerin kavuşması, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birbirinden ayırdı.

Çağlar boyunca birbirinden ayrı kalan bu iki kıyının tam anlamıyla bir araya gelmesi ise, Cumhuriyet'in 90. yılında hayata geçirilen Marmaray Projesi ile mümkün oldu. 


ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Önder Çetin'in aktardığı bilgilere göre, Asya ve Avrupa'nın buluşma öyküsünde birçok proje masaya yatırıldı. İlk kez 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirilen bu düşünce; 1891 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın Fransız Mühendis S. Preault'e çizdirdiği ve orjinali bugün Üsküdar Belediyesi'nde bulunan "Tünel-i Bahri" projeleri ile hayalin ötesine geçti. 


KÖPRÜ YETMEYİNCE... 

20 Şubat 1970 tarihinde Ortaköy ve Beylerbeyi'ni birleştirmek için temeli atılan Boğaziçi Köprüsü'nün, 3 Temmuz 1988'de açılan ikinci köprü takip etti. Ancak köprüler...