18 / 05 / 2024

Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları nedir

Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları nedir

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları konusuna değindi. Kızılot yazısında gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları konusu ile ilgili bilgi verdi...

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Gerçek Star Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Medet Anli tarafından kuruldu.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.

210 milyar 417 milyon dolara geriledi

Yurt içi yatırımcıların döviz mevduatı, 2 milyar 752,1 milyon dolar düşüş sergiledi. 23 Eylül döneminde gerçek kişilerin döviz mevduatları toplamda 1 milyar 6,90 milyon dolar, tüzel kişilerin ise 1 milyar 745,20 milyon dolar azalış gösterdi.

Dolar için 10 TL, 40 TL olacak gibi senaryolar ortaya atılıyor! İşte doların gerçek değeri! Herkes baksın

Milyonlarca kişi dolar/TL kurundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar kuru için uzman isimlerden 10 TL, 40 TL olacak gibi senaryolar gelmeye devam ediyor. İşte doların gerçek değeri. Herkes baksın...

Peter Schiff, herkesi ürküttü! Öyle bir rakam verdi ki... Bu senaryo gerçek olursa milyonerler batar!

Bitcoin (BTC) karşıtlığıyla tanınan ünlü altın yatırımcısı Peter Schiff, Bitcoin'in dibi göreceğini duyurdu. Öyle bir rakam verdi ki... Bu senaryo gerçek olursa herkes batar!

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapunun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu tapu alacak kişilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İşte detaylar!

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Yabancıya gayrimenkul satışında önemli düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Yabancı gerçek kişilerin taraf olduğu gayrimenkul edinimlerine düzenlenecek olan değerleme raporlarına ek düzenlemeler geldi. Tadebis-Web Tapu düzenlemesi bugün itibarı ile ülke genelinde uygulanacak" dedi.

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Gerçek Evim hakkında suç duyurusu!

600 milyon TL'lik vurgun yapıldığı iddia edilen faizsiz konut şirketi Gerçek Evim hakkında 50 kişi suç duyurusunda bulundu.

Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları nedir Haberi

Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları nedir

 1- Vergilendirilecek Kazançlar Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların değer artış kazançları olarak vergilendirilmesi için; - Öncelikle elden çıkarılan gayrimenkulün, bir bedel karşılığında edinilmiş olması, -Edinme tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılması, - Elde edilen kazancın, elde edildiği yıl için belirlenen istisna tutarını aşması gerekir. 


5 yıllık sürenin hesabında iktisap (edinme) tarihi; - Satın almada iktisap tarihi, tapuya tescil tarihidir. 

- Kooperatif ortaklıklarına tahsis edilen gayrimenkuller, tahsis tarihinde iktisap edilmiş sayılır. 

- inşa edilen gayrimenkullerde, yapı kullanma belgesinin alındığı tarih geçerlidir. 

- Arsa karşılığında daire alanlarda, inşaatın tamamlanıp yapı kullanma izin belgesinin alındığı tarih esastır. 

- Cebri (zorla) icra ve şuyun izalesiyle (ortaklığın kaldırılmasında) satın almada tapuya tescilden önce resmi işlemlerin tamamlanmasıyla iktisap gerçekleşir. 

- Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile teslim alınarak kullanılmaya başlanan gayrimenkulün...