06 / 07 / 2024

Germiyan taşocağna tepki

Germiyan taşocağna tepki

Çeşmeliler, şimdi de Germiyan köyünde işletilmeye başlanacak olan yeni taşocağına karşı mücadelede. Germiyan köylüleri, Dere Madencilik firmasının aldığı ÇED raporuna karşı dava açmak için hazırlanıyor...

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Dr. Ramazan Demirtaş'tan 'İlkbahar gelmeden deprem göreceğiz' açıklamasına tepki: Deprem bilimini ucuzlattınız!

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından, Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın ilkbahara işaret ederek yaptığı deprem açıklamasına tepki gösterdi. İşte Demirtaş'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar... 

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya üzerinden son günlerde kiralık evlerdeki fiyat zamlarına tepki gösterdi.

ABD'den İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinli tutukluya ait evi yıkmasına tepki!

ABD İsrail Büyükelçiliği, Batı Şeria'da Filistinli bir tutukluya ait evin İsrail güçleri tarafından yıkılmasına tepki gösterdi...

İzmirli depremzedelerden imar planlarına tepki!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde evlerini kaybeden depremzedeler kendilerine verilecek daireler için yapılan imar planına tepki gösterdi. 

Germiyan taşocağna tepki Haberi

Germiyan taşocağna tepki

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ÇED olumlu kararı alan Dere Madencilik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Çeşme'nin Germiyan Köyü'nde kalker ocağı, mobil ve sabit kırma-eleme tesisi ve mıcır yıkama-eleme tesisi ile mıcır karıştırma tesisi kurmaya hazırlanıyor. Yarımadada bir çok yerde gitgide artan taş ocaklarından birinin daha Çeşme'ye yapılacak olmasına karşı Germiyan köyü halkı mücadele başlatma kararı aldı. 


SİT ALANINA TAŞOCAĞI


 Toplam 3 ayrı tesisin yer aldığı Germiyan bölgesinde iki yılı aşkın süredir taş ocaklarına karşı direnen halk, gelen son tesisle ilgili kararı yargıya taşıyarak mücadelesine hukuksal zeminde devam etme kararı aldı. Geçmişte bölgede açılan taş ocaklarından bir tanesini mahkeme kararı ile kapattıran Germiyan sakinleri, yeni taş ocakları projesi için de çeşitli eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışmıştı. Çevre örgütleri ve çeşitli...