22 / 05 / 2024

germüş kilisesi planları

germüş kilisesi planları

Şanlıurfa'da kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor. İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor.

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Yalova Işık Kilisesi imar planlarına işlendi!

Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı son birleşimi, Vefa Salman başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yalova Belediye Meclisi’nde kentteki Işık Kilisesi’nin bulunduğu alan imar planlarına ibadethane olarak işlendi.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa'da kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor. İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor.

Şanlıurfa Germüş Kilisesi turizme kazandırılmayı bekliyor!

Şanlıurfa'da kitabesi olmadığından kesin yapılış tarihi bilinmeyen iki katlı Germüş Kilisesi'nin turizme kazandırılması isteniyor.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın arazisine cami mi yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirirken, yeni planda ise arazinin bir bölümünün cami alanı olarak ayrıldığı görüldü.

Parselasyon Planlarının Kontrolü ücreti 2014!

Parselasyon Planlarının Kontrolü ücreti 2014, 28826 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren 430 Sayılı Tebliğde belirlenen Değerleme Oranında yeniden belirlendi. Buna göre Parselasyon Planlarının Kontrolü ücreti ne kadar?

Konya'daki Aya Eleni Kilisesi ile Serez'deki Zincirli Cami onarıldı!

Türkiye ve Yunanistan'ın kaderine terk edilmiş Osmanlı ve Bizans eserlerinin korunması için başlattığı diyalog meyvelerini veriyor. Konya'daki Aya Eleni Kilisesi ile Serez'deki Zincirli Cami onarıldı...

İzmir'deki Doğanlar Kilisesi restore ediliyor!

Emir Sultan Türbesi'ni restore ederek ibadete açan ve Beit Hilel Sinagogu 'ndaki çalışmalarda sona yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Doğanlar Kilisesi’ ni ayağa kaldırıyor...

Bornova Doğanlar Kilisesi restore edilecek!

Emir Sultan Türbesi 'ni restore ederek ibadete açan ve Beit Hilel Sinagogu 'ndaki çalışmalarda sona yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Doğanlar Kilisesi’ni ayağa kaldırıyor.

İstanbul Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı!

Engin Gürşen: Yenişenır projesinde son aşamaya geldi. Bakanlık, İstanbulda, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Eyüp ve Küçükçelcmece sınırlan içerisinde kurulacak Yenişehir Projesi'nin master planları tamamlandı.

Çerkezköy'de imar planları konuşuldu!

Çerkezköy'de imar planları konuşuldu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden gelen talep üzerine Bağlık Mahallesi'nde 359 ada 2 Nolu parsel içerisinde imar planı değişikliğinin yapılmasına ait müzekkeresini görüştü...

Kıyı planları çalışması kapsamında gelişigüzel iskele kurulamayacak!

Bakanlık, kıyı planları çalışması kapsamında, kıyılara gelişigüzel kurulan iskeleler de mercek altına alındı. Artık her isteyen beach clup, otel ya da yazlık site, gelişigüzel ve istediği gibi iskele kuramayacak...

germüş kilisesi planları Haberi

germüş kilisesi planları

İl merkezinin 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Germüş Dağlarının eteğindeki Dağeteği Mahallesi'nde bulunan kilise zamana direniyor. 19. yüzyılın başlarında kesme taşlardan yaptırıldığı tahmin edilen kilisenin girişinde yapı boyunca yükselen üç sivri kemerli cephe bulunuyor. Değişik zamanlarda yapılan tadilatla kısmen özelliğinini kaybeden tarihi kilise dünyanın en eski tapınaklarından Göbeklitepe'ye de yakın mesafede bulunuyor. Değişik zamanlarda yapılan tadilatla kısmen özelliğini kaybeden tarihi kilise dünyanın en eski tapınaklarından Göbeklitepe'ye de yakın mesafede bulunuyor. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin son dönemlerde turizm alanında yakaladığı ivmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Özellikle Göbeklitepe sayesinde yabancı turistlerin bölgeye geldiğini belirten Türkmen, ziyaretçilerin Germüş Kilisesi'ni de ziyaret ettiğini ifade etti. Germüş köyünde Osmanlı Devleti döneminde Ermenilerin de yaşadığına işaret...