07 / 05 / 2024

gerze tersane tahsisi 

gerze tersane tahsisi 

Sinop'un Gerze ilçesinde yer alan mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek alanı olarak tahsis edilmesine karar verildi. 

Tersane İstanbul'daki 660 konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tersane İstanbul'da vatandaşlığa uygun şekilde konut satışlarının başladığı gündeme geldi. Projedeki 660 adet konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. İşte detaylar...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? 

Hamdi Akın’ın sahibi olduğu Akfen GYO, Tersane İstanbul'daki yeni otel yatırımını resmen açıkladı. Akfen GYO, Fettah Tamince'nin Tersane İstanbul'daki Rixos otelini mi alıyor? İşte detaylar...

Tersane işçilerine tam 21 bin ödeme yapılacak! Halk Bankası tarafından yapılan ödemenin şartları neler?

Gölcük Tersane Komutanlığı bünyesinde çalışan 3 bin 800 işçi için sevindirici bir haber geldi. Halkbank ile yapılan anlaşma sonucunda, çalışanlar 21 bin TL ödeme almaya hak kazandı. Ayrıca, çalışanlar için bazı haklar da sağlandı. Ücretsiz fast ve havale işlemleri gibi olanaklar sunulacak.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Tersane İstanbul projesi Eylül 2022'de tamam!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk, bugünkü köşesinde Tersane İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Jale Özgentürk'ün o yazısı...

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sinop Gerze ve Erfelek'te konut fiyatları katlandı!

Sinop'un Gerze ve Erfelek ilçelerinde konut ve arazi fiyatları adeta tavan yaptı...

Tersane İstanbul önümüzdeki yıl sonu açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı liderliğinde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde yapılan Türkiye Denizcilik Zirvesi'nin son oturumunda Adil Karaismailoğlu, Tersane İstanbul'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

gerze tersane tahsisi  Haberi

gerze tersane tahsisi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Sinop Gerze'de , mülkiyeti Hazineye ait yaklaşık 58 bin metrekare yüzölçümlü taşınmaz, tersane, tekne imal ve çekek yeri alanı olarak tahsis edilecek. Milliyet'te yer alan habere göre; yatırımcılar, söz konusu alan üzerine tahsis amacına uygun nitelikte tesis inşa edecek. 

İlgili mevzuata göre tahsis işlemi gerçekleştirilecek yatırımcı, yerin tesliminden itibaren 1 yıl içinde ruhsat alarak inşaata başlayacak, daha sonra planına uygun olarak 2 yıl içinde uygun görülen yatırımlarının tamamını tamamlayacak. Bu süreler, mücbir sebeplerin varlığı halinde 1 yıla kadar uzatılabilecek.

Üzerine ihale kalan ve ihalesi onaylanan yatırımcı lehine Hazine taşınmazları üzerinde tesis yapılması amacıyla 30 yıla kadar irtifak hakkı veya kullanımına onay verilecek. 

Tahsise ilişkin...