27 / 04 / 2024

Tersane İstanbul'daki 660 konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tersane İstanbul'daki 660 konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tersane İstanbul'da vatandaşlığa uygun şekilde konut satışlarının başladığı gündeme geldi. Projedeki 660 adet konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. İşte detaylar...



Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, 49 yıllığına kiralayarak Hazine arazisi üzerinde inşa ettiği Tersane İstanbul'u adeta vatandaşlık satış merkezi haline getirdi. Tersane İstanbul'un kendi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından verilen reklamlar dikkatleri çekti. 

Söz konusu reklamlarda  Tersane İstanbul'daki 660 adet konutun satışa sunulduğu ifade edildi. 

Tersane İstanbul daki 660 konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor! 

BirGün Gazetesi'nden Gökay Başcan'ın haberine göre; Tersane İstanbul'da satışa sunulan 660 adet konutun vatandaşlık başvurusu için uygun olduğu da belirtildi. 

Uzmanlar kiralanan hazine arazisi üzerinde konut inşa edilemeyeceğine ve bu nedenle de satış yapılamayacağına dikkat çekti. 

Projenin ÇED dosyasında yer verilen bilgilere göre, ap-İşlet- Devret modeliyle hazırlanan proje kapsamında, 70 yat kapasiteli 2 adet yat limanı, 1 adet Şehir Hatları Vapur İskelesi, 2 adet Geçici Yanaşma-Yolcu Transfer İskelesi yapıldı. Aynı zamanda toplam oda kapasitesi 700 olan 3 adet 5 yıldızlı otel projesine, ofis binalarına, ticari ünitelere, dini tesise, yeme ve içme alanlarına, kongre ve kültür merkezine yer verildi. Fakat projede herhangi bir konut inşasıyla ilgili bir ifadeye yer verilmedi. 

Tersane İstanbul daki 660 konut 740 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tersane İstanbul’un satış temsilcisi ‘zamanlı tapu’, ‘leashold konut’ üzerinden satışların gerçekleştirildiğinin ve vatandaşlık için uygun konutlar olduğunun altını çizdi. 

49 yıl işletme hakkı verilen projedeki ünitelerin aslında konut vasıflı olmadığı, proje dosyasında yer almadığı belirtildi. Buna rağmen sosyal medyada ve kendi sitelerinde 660 konutun satışının başlandığı belirtilirken, fiyatların da 740 bin dolar ile 6 milyon 714 bin dolar arasında değişiklik gösterdiği ifade edildi. 

Konut fiyatları güncel kur ile 23 milyon 162 bin TL ile 193 milyon 246 bin Türk Lirası'na denk oluyor. 

Söz konusu projeden ev  satın alanların 8 Şubat 2066'ya kadar üst hakkı olduğunu dile getiren satış temsilcisi, "Projemiz - yap, işlet, devret olarak yapılmıştır. Rixos 2017 yılında 49 yıllık kiraladı bu araziyi" dedi. 

Kredi kartı olanlar dikkat! TÜRKBESD'ten kredi kartı uyarısı geldi! 

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...


Geri Dön