05 / 05 / 2024

gezi parkı yayalaştırma projesi

gezi parkı yayalaştırma projesi

Vatandaşların eylemine konu olan "Taksim meydanı yayalaştırma projesi" ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Taksim projesi nedir?

Son günlerde gündemden düşmeyen Taksim projesi nedir? Projenin detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Gezi Parkı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Fatsa Yayalaştırma projesinde sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Yayalaştırma projesinde sona geldi.

Ordu'da cadde yayalaştırma çalışmaları başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’ni de yayalaştıracak.

Munzur’a acele kamulaştırma kararı!

Dersim’de doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı’na yapılmak istenen üç adet HES için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

Fil Geçti Köprüsü Yayalaştırma Projesi'nin 2. etabı tamam!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğine yönelik peyzaj, cephe sağlıklaştırma ve prestij cadde uygulamasına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Fil Geçti Köprüsü’nü muhteşem bir görünüme kavuşturdu.

Ordu Büyükşehir'in yayalaştırma projesi tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 1700 metrelik alanın vatandaşın kullanımına açılacağı “Yayalaştırma Projesi” kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Taksim projelerinde son durum ne?

Taksim'in gözde mekanlarından Gezi Parkı şantiye alanına döndü. İşte Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi,Topçu Kışlası Projesi, AKM Projesi gibi önemli projelerinde son durum...

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

gezi parkı yayalaştırma projesi Haberi

gezi parkı yayalaştırma projesi

Taksim meydanı yayalaştırma projesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Taksim Meydanı’nın tamamının yayalaştırılması kararı 2011 yılının Eylül ayında kabul edildi. Taksim meydanı yayalaştırma projesi kapsamında, "Taksim Gezi Parkı" da bulunuyordu.


Yayalaştırma projesi dahilinde Gezi Parkı'nda bulunan ağaçların sökülüp, yerine eskiden olduğu gibi Topçu Kışlası inşa edilmesi ve buranın da rezidans ya da avm hizmeti vereceğine dair açıklamalar yapıldı. Halk, tam da bu noktada, ağaçların kesilmemesi için eyleme geçti. Peki söz konusu "Taksim meydanı yayalaştırma projesi" nin diğer detayları nelerdir, Gezi Parkı'nın tarihi nedir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gezi Parkı tarihi

Bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alan, 1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası olarak hizmet veriyordu. Kışla, zamanla spor faaliyetlerine hizmet veren bir alan olarak düzenlendi. Türkiye Milli Futbol Takımı burada ilk resmi futbol maçını...