03 / 05 / 2024

gıda fiyatları gıda enflasyonu

gıda fiyatları gıda enflasyonu

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, ekim-kasım aylarında ete ve süte en az yüzde 30-35 zam geleceğini belirterek, fiyatların çok daha fahiş yerlere gidebileceğini söyledi.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

DS 7'ye bu ay da zam uğramadı! İşte DS7'nin güncel fiyatları!

Fransız devi DS Automobiles DS 7'nin merakla beklenen yeni fiyatlarını web sitesi üzerinden açıklandı. DS 7'nin geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay ki fiyatarı da yeni bir araç sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürdü.

Altında son 3 ayın en yüksek seviyesi görüldü! Kapalıçarşı'da gram altın 1856 TL oldu! 20 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışı altında yükselişi tetikliyor. Kapalıçarşı'da gram altın bugün 1856 TL oldu. İşte 20 Ekim 2023 altın fiyatları.

Dolardaki artış hurdaya da yansıdı! Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Güncel hurda fiyat listesi 

Dolar/TL kurunun dün 28 lirayı aşması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Dolardaki artış hurda fiyatlarına da yansıdı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyat listesi.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Temmuz ayında yüzde 12,8 arttı!

Gıda fiyatlarındaki artış temmuz ayında yüzde 12,8 artarken bir yılda yüzde 92,2 arttı. İşte detaylar...

Tüp Fiyatlarına Zam Geldi: Aygaz, İpragaz ve Bizim Gaz'da Yeni Fiyatlar! Güncel Fiyatlar Ne Kadar?

Her ürün zamlanırken tüp fiyatları da artmaya başladı. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüplerde yeni fiyatlar bayiler tarafından paylaşıldı. Tüpe gelen zamlar özellikle de ev sahiplerini etkileyecek. İşte birçok konut ve iş yerlerinde kullanılan tüp ürünlerinin güncel fiyatları....

gıda fiyatları gıda enflasyonu Haberi

gıda fiyatları gıda enflasyonu

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve sütte çok büyük zamlar geleceğini belirterek “Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerini sanıyorlar bu çok yanlış. Maliyetler her gün artıyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberde devletin hayvan sayısındaki yetersizlikten dolayı 150 bin büyükbaş hayvan ithalatına izin verdiğini hatırlatan Solakoğlu, "İktidar Hasan’a diyor ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine neden olmaktır" şeklinde konuştu. Piyasada "Biz artık bu işi yapmayacağız" diyenlerin sayısının hızla...