09 / 05 / 2024

Giresun Doğankent konut teslimi

Giresun Doğankent konut teslimi

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun 500 bin konut başvuruları ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ Giresun 500 bin konut başvuruları başladı mı? 

Doğankent Yapı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğankent Yapı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Medet Doğan ve Oktay Var ortaklığında kuruldu.

Kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlığa son! Yeni sistem TBMM’de kabul edildi!

Konut sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni düzenleme doğrultusunda konut sahibi ve kiracı uyuşmazlığı ile ilgili yasa tasarısı mecliste kabul edildi. İşte detaylar...

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

5 soruda TOKİ Giresun Sosyal Konut Projesi 2022! Giresun ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Giresun projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Giresun 2022 hangi ilçelerde yapılacak? TOKİ Giresun 2022 başvurusu..

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

TOKİ'den Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları'nın teslim edilmediği iddiaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Giresun Dereli'de; Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, hak konutlarını evlerini teslim etti.

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Giresun'daki 216 konut Eylül ayında teslim edilecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, 22 Ağustos 2020’de yaşanan meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilen 216 konut ve 72 işyerinin, Eylül ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Giresun Doğankent konut teslimi Haberi

Giresun Doğankent konut teslimi

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, yaptığı açıklamada, Giresun'un Dereli ilçesinde olduğu gibi Doğankent'te de sel felaketinin izlerinin silindiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen konut ve dükkanların inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Kadir Aydın, "22 Ağustos 2020'de gerçekleşen sel afeti sonrası milletimizin yaralarını sarmak için inşa edilen 156 konut ile 70 dükkanın 1-1,5 ay içerisinde anahtar teslimi planlanmaktadır. Şimdiden ilçemiz, hemşehrilerimiz ve hak sahiplerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Devletin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Kadir Aydın, yapılan çalışmalar sonucunda büyük ölçüde afet bölgelerinin yaralarının sarıldığını bildirdi.

Giresun'daki 216 konut Eylül ayında teslim...