09 / 05 / 2024

giresun eski SEKA kağıt fabrikası alanı toki konutları

giresun eski SEKA kağıt fabrikası alanı toki konutları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, eski SEKA kağıt fabrikası alanına inşa edilecek 592 konutun temel atma törenine katıldı. Canikli, konut sayısı artmaya devam edeceğini söyledi.

Giresun Bulancak Belediyesi'nin binası yıkıyor!

Giresun Bulancak'a ait eski belediye binası için yıkım çalışmaları bu hafta içerisinde başlıyor. Yeni bina alanında inceleme yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yeni bina inşaatı hakkında bilgi verdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

SEKA Aksu kağıt fabrikası ile Çotanak Spor Kompleksi mecliste!

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun SEKA Aksu kağıt fabrikası ile Çotanak Spor Kompleksini meclis gündemine taşıdı. Tığlı hazırladığı sorularını Bakan Kurum'a sordu...

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Kocaeli Eski Seka Fabrikası yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Eski Seka Fabrikası 2. ve 3. Kağıt Fabrikası’nda tadilat işleri devam ediyor.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Giresun Atatürk Stadyumu TBMM gündemine taşındı!

Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Atatürk Stadyumu'nu TBMM gündemine taşıdı. Bektaşoğlu şehir merkezinden kolay ulaşılabilir bir yerde stadyum varken bunu şehrin en uzak bir noktasındaki SEKA arazisine bir başka stadyum yapılmasını anlayamadıklarını belirtti..

Necati Tığlı: Giresun’a stadyum değil, fabrikalar lazım!

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, “SEKA Kâğıt Fabrikası Giresun ekonomisinin can damarı, binlerce insanın ekmek kapısıydı. Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu yapıyorlar. Oysa Giresun’a stadyum değil, işsizliği çözecek fabrikalar lazım” dedi.

Kocaeli Seka Park İskelesi'nin onarımı için 3 teklif!

Kocaeli Seka Park’ta bulunan ve 17 Ağustos depreminde hasar gören Seka Kağıt Fabrikası’nın eski iskelesinin tadilatı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 3 firma teklif geldi.

Kocaeli'deki Mekanik Atölye ve Taşlı Değirmen yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda eski Seka Fabrikası alanında bulunan Mekanik Atölye Ve Taşlı Değirmen yapılarının dış cephe ve çatı tadilatları gerçekleştiriliyor.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

TOKİ Giresun'daki 592 konutu satıyor!

TOKİ Giresun Merkez Aksu (SEKA bölgesi) ve Küçükköy'de yapımı devam eden 592 adet konutu satışa sunuyor. Başvurular 14 Haziran ve 15 Temmuz arasında devam edecek.

giresun eski SEKA kağıt fabrikası alanı toki konutları Haberi

giresun eski SEKA kağıt fabrikası alanı toki konutları

Canikli, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının özellikle islam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların giderilmesine, akan Müslüman kanı ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ettiklerini söyledi.


Temeli atılan TOKİ konutlarının bir yatırım silsilesinin başlangıcı olduğunu ifade eden Canikli, üzerinde bulundukları arsanın birkaç yıl içinde gerçekten modern, son derece kaliteli inşaatlarıyla mükemmel bir hizmet alanı haline geleceğini belirtti.


Bölgeye modern, çağdaş Giresun'un bir küçüğünün yapılacağını dile getiren Canikli, şunları kaydetti:


"592 konut devasa bir projenin başlangıcı. Konut sayısı artmaya devam edecek. 592 konutun dışında yanlış bilmiyorsam 1500 konut yapımı gerçekleştirilecek. Ayrıca 20 bin kişilik son derece modern mükemmel bir stadyum inşaatı burada yapılacak. Ayrıca Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bakanlığının birlikte kullanacağı 350 yataklı son derece modern, beş yıldız ayarında şehir hastanesi de...