04 / 05 / 2024

giresun tarihi yerler

giresun tarihi yerler

Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı açıklamada, Giresun ilinin her konuda olduğu gibi kentsel yenilemede de geç kaldığını belirtti. Demirkan, "Tarihi dokuda yenileme programını hayata geçiremiyoruz." dedi...

TOKİ Giresun Aksu alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Giresun Merkez Aksu alt gelir grubu projesinde yer alan 30 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Merkez Aksu orta gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Giresun Doğankent'te yeni yapılar yükseliyor!

Giresun'daki sel felaketinden en çok etkilenen yerler arasında yer alan Doğankent ilçesinde yeni binaların inşaatı hız kesmeden sürüyor...

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

TOKİ Giresun son başvuru tarihi bugün!

Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki konutlar için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 304 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Giresun Güce 2017 son başvuru!

TOKİ'nin Giresun Güce projesinde stoklarda kalan 2 adet konut açık satış ile satılıyor. Peki, TOKİ Giresun Güce 2017 son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Giresun Şebinkarahisar 82 konut ihalesi 4 Mayıs'ta!

TOKİ'nin Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi Bülbül Mahallesi'nde inşa edeceği 82 konutun ihale tarihi belli oldu.

TOKİ Giresun Merkez son başvuru tarihi!

TOKİ Giresun Merkez projesinde yer alan 287 konut açık satış yöntemi ile satışa sunuluyor. TOKİ Giresun Merkez son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi...

Giresun Tirebolu’daki tarihi evler çöküyor!

Tarih ve kültür kenti Giresun Tirebolu’da büyük bölümü Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tarihi evler ilgisizlik yüzünden çürümeye yüz tuttu.

TOKİ Giresun Güce son başvuru tarihi!

46 adet dairenin kurasız olarak açık satışa çıkarıldığı TOKİ Giresun Güce projesinde başvurular devam ediyor. İşte, TOKİ Giresun Güce son başvuru tarihi...

giresun tarihi yerler Haberi

giresun tarihi yerler


Giresun Mimarlar Odası Başkanı Serdar Demirkan yaptığı açıklamada, Giresun’un kentsel yenilemede çok geride olduğunu söyledi.


Giresun ilinin her konuda olduğu gibi kentsel yenilemede de geç kaldığını belirten Demirkan, “Giresun ili 100 bini aşan nüfusu ile kent merkezinde ciddi bir değişime ihtiyaç duymaktadır fakat ne tarihi doku alanlarında ne kent merkezinde bir çalışma yapılmamakta. Yanıbaşımızdaki komşumuzda 902 adet yapı kamulaştırılıp, 350 milyon lira hak sahiplerine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Eski vadiler tekrar hayata geçiriliyor, buradaki yapılar temizlenip hak sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödeniyor, şehir merkezi eski dokusuna kavuşturulmaya çalışılarak turizme hazırlanıyor, ciddi kamulaştırma maliyetleri tek kalemde yanı başımızdaki komşu ilimize aktarılıyor, bizim bu yapılanlara itirazımız yok. İyi ki de yapılıyor fakat biz neden yapmıyoruz. Bu kaynaklardan ilimiz neden yararlanamıyor ?" dedi.


"Senelerdir Zeytinlik mahallesi...