17 / 06 / 2024

Giresunda taş ocağında heyelan

Giresunda taş ocağında heyelan

Giresun’un Çaldağ köyünde faaliyette bulunan taş ocağında meydana gelen heyelanda iki kişi tonlarca kayanın arasında kaldı.Kamil Peker ve Umut Özdemir ‘i kurtarmak için AKUT, AFAT, UMKE, İtfaiye ve Jandarma adeta zamanla yarıştı...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Vakıf taşınmazlarında kaçak yapı iddiası!

Sayıştay’ın TBMM’ye sunduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2019 yılı denetim raporunda aykırılıklar tespit edildi. Raporda, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 10 vakfa ait taşınmazlara inşa ve fiziki müdahale yapılarak yeni yapı inşa edildiği ve belirtilen amaçlar dışında kullanımlar oluştuğ

Kamu taşınmazlarında kiralara 20 yıl sınırı geliyor!

Kamu taşınmazlarında 49 seneye kadar çıkan kiralama sürelerine bir çok alanda sınırlama getirilecek.

Alaçatı Havaalanı atıl yatırım olacak iddiası! 

İzmir Çeşme'de 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanan havaalanının, bölgedeki taş ocağının faaliyetlerini sürdürmesi halinde atıl yatırım olacağı iddia edildi. 

Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri üst hakkı yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısınd yer aldı..

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

Esenyurt’ta İsveçlilere hayali daire satan avukat kayıplara karıştı!

Esenyurt’ta, aralarında İsveç ve İngiltere vatandaşlarının da olduğu 80’i aşkın yabancı ülke vatandaşını dolandıran ve 18 yıl hapisle yargılanan avukat Ercan Gündüz kayıplara karıştı.

3. havalimanına malzeme yetmedi, taş ocağı genişletildi!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanı inşaatında kullanılan malzemeler yetmedi ve o nedenle taş ocağı genişletildi...

Taş Yapı'dan Menemen'e ilk site!

İzmir Menemen'e 12 yılda 18 proje kazandıran Taş Yapı'nın yeni sitesi Taş Konakları'nda yaşam başladı. Firma, Menemen’de gayrimenkul sektöründeki alışkanlıkları bozdu.

Kamu taşınmazları eğitim binaları için bedelsiz verilebilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için bedelsiz üst hakkı verilebilecek..

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğe göre, kamu taşınmazları eğitim faaliyetleri için bedelsiz verilebilecek..

Hazine taşınmazlarında yeni düzenleme!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince hükmen Devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlerde yatırımcılar lehine kırkdokuz yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilecek..

Giresunda taş ocağında heyelan Haberi

Giresunda taş ocağında heyelan

Giresun’un Çaldağ köyünde faaliyette bulunan taş ocağında meydana gelen heyelanda iki kişi tonlarca kayanın arasında kaldı.



Edinilen bilgilere göre, Karayolları’na taş çıkartan özel bir firmaya ait taş ocağında çalışma yapılırken bu sabah heyelan meydana geldi. Meydana gelen heyelanda kepçeyle birlikte kepçe operatörü Kamil Peker ve kepçenin yağcısı Umut Özdemir, tonlarca kaya ve toprağın altında kaldı. Kepçenin devrilmesiyle yaşam alanı oluşan aralıkta sıkışan Kamil Peker ve Umut Özdemir ‘i kurtarmak için AKUT, AFAT, UMKE, İtfaiye ve Jandarma adeta zamanla yarıştı.


Kepçe operatörü Kamil Peker, kısa sürede sıkıştığı kayalıklardan kurtarılırken, Umut Peker’i kurtarmak için bir süre mücadele edildi. Yapılan yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından Umut Özdemir’da sağ olarak kayalıklardan çıkartıldı. Sağlık durumu yerinde olan Umut Özdemir’in hafif şekilde sıyrıkları olduğu görüldü. Heyelandan çıkartılan...