01 / 05 / 2024

Girmeler Mağarası hakkında

Girmeler Mağarası hakkında

Prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte Likya uygarlığına ışık tutan Seydikemer ilçesindeki Girmeler Mağarası, cip safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ayçiçek yağı hakkında bomba gelişme

Ayçiçek yağı bir dönem vatandaşlar tarafından çok aranan ürünler arasında yer alıyordu. Ayçiçek yağı fiyatları bir dönem fırlamıştı. Şimdi ayçiçek yağı fiyatları hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Yerli otomobil TOGG hakkında yeni gelişme! Anlaşma yapıldı! İşte detaylar!

Yerli otomobil TOGG hakkında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte TOGG ile ilgili son gelişmeler!

Kira fiyatları hakkında Bakan'dan şok açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Bakan Bekir Bozdağ, kira ihtilafları hakkında çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'de bir ilk yaşanıyor! İstanbul Havalimanı’nda teknolojik alışveriş dönemi başladı! Görenler şaşkın...

Dünyanın en önemli transfer merkezleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı, dış hatlar terminalindeki alışveriş alanında yolculara eşlik eden ve mağazalar hakkında bilgi veren Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisini tanıttı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiasıyla 52 sanık hakkında dava açıldı!

Yalova'da 107 kişinin devre mülk dolandırıcılığı ile mağdur olduğu iddiasıyla 5'i tutuklu toplam 52 sanık hakkında dava açıldı.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Zincir mağazaların nüfusu on bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde açılabileceği koşulu getirilmesi öngörülüyor.

Kanal İstanbul: Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılması neden tartışma yarattı?

İçişleri Bakanlığı'nın Kanal İstanbul projesini eleştiren afişler sebebiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlattığı inceleme gündeme oturdu. Hukukçular da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Ağaoğlu hakkında 'uzlaşma bürosuna gönderilme' kararı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e taciz içeren sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı çıktı...

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Komisyonunun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Girmeler Mağarası hakkında Haberi

Girmeler Mağarası hakkında

Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen Seydikemer ilçesindeki Girmeler Mağarası, turistlerin ilgisini çekiyor. Cip safari turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan mağara, Prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte Likya uygarlığına ışık tutuyor. Mağara çevresinde geçmiş yıllarda yapılan kazı çalışmalarında elde edilen buluntuların bölgede yaklaşık 11 bin 500 yıl öncesindeki yerleşik hayatın varlığını ortaya koyuyor.Mağaranın serin ortamı ve binlerce yılda oluşan sarkıtları ziyaretçilerini büyülüyor. Mağarada ilerlemek isteyen turistler bazı noktalarda yaklaşık 50 santimetrelik kayaların altından sürünerek geçebiliyor. Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen mağaranın tarihi, tur rehberleri tarafından ziyaretçilere anlatılıyor.Tur rehberi Hakan Çınar, cip safari turlarıyla bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını da yerli ve yabancı turistiere tanıttıklarını...