29 / 04 / 2024

gizli zam

gizli zam

Tüketiciye çifte tuzak! Bir yanda enflasyon bir yanda şirinkflasyon. Her alışverişte önce market raflarındaki etiketleri sonra da market çıkışı fişi satır satır inceliyorsunuz. Peki, enflasyonu takip ettiğiniz kadar şirinkflasyonu da farkında mısınız? ABD'de ve Avrupa'da tepki büyük!

İstanbul'da suya gizli zam!

İstanbul'da yaşayan 5.6 milyon abonenin su faturası bu ay kabaracak. Belediye'nin aldığı bu karar tepkiye neden oldu İstanbullular suya gelen şok zamla sarsıldı.

Benzin ve motorinde gizli zam! Akaryakıtta tabelalar bu gece yeniden değişti! Sürücülere son dakika şoku!

Benzin ve motorinde şimdi de gizli zam gündeme geldi. Peki akaryakıtta gizli zam nasıl yapılıyor? İşte detaylar ve BP, Opet, PO, Shell, Total 25 Ekim 2023 fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığı'ndan gizli zam ve hileli reklamlara idari para cezası!

Ticaret Bakanlığı gramaj hilesi ile yapılan gizli zamlara karşılık, ‘inanç istismarı’ ve ‘bebek suyu’ gibi mevzuata uygun olmayan reklamlara yönelik Reklam Kurulu toplamda 11 milyon 693 bin 933 TL idari para cezası uyguladı.

Gizli zam tuzağına düşmeyin! Bakanlık hangi uyarıları yaptı? Hemen bakın!

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmaları para cezasına karşı uyardı. Satış fiyatlarını değiştirmeyen bir çok firma adet ve gramajda eksiltme yaparak tüketiciyi aldatıyor.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber! Zam tablosu çok gizli çekmeceden çıktı!

Emeklileri sevinçten havalara uçuracak haber geldi... Kademeli artışta zam tablosu ortaya çıktı... Hemen bakın...

Doğalgaza gizli zam! Meğer uzun zamandır yapılıyormuş! Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntem!

Doğalgaza gizli zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Doğalgaz faturalarına yansıtılan gizli zammın uzun süredir yapıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Otomobil fiyatlarına gizli zam geldi! Fiyatlar otomatikman bir gecede bakın kaç lira artacak?

Otomobil fiyatları çip krizi, döviz kurundaki hızlı artış ve küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyl inanılmaz derecede arttı. Otomobil firmaları geçtiğimiz yılın sonbaharından itibaren liste fiyatlarını her ay neredeyse güncelledi. Son gelen gizli zam ise her şeye tuz biber oldu.

Mazota bu geceden itibaren zam geliyor! Sosyal medyada dolaşan 'gizli zam' iddiası gündemi salladı

Savaşın etkisiyle brent petrol yükseliş trendini sürdürüyor. Yükseliş Türkiye'de anında zam olarak pompaya yansıyor. Bu geceden itibaren motorine yüksek zam geleceği iddia edildi. Zam 2 liraya yakın olacak! Mazota zam haberinden sonra sosyal medyada dile getirilen iddialar gündeme oturdu.

Ekmek ve simite görülmemiş zam gelecek!

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında buğday fiyatları coşmuştu. Bugün ise buğday fiyatları tarihi zirveye ulaştı. Bu artış sonrası ekmek ve simit fiyatlarına gizli zam mı geliyor?

Akaryakıt fiyatlarına gizli zam, gizli indirim! Şok açıklama geldi!

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına üst üste zamlar gelmeye başladı. Bu zaman dilimi içerisinde akaryakıta gelen zamlardan bazıları gizli yapılırken bazıları kamuoyuna açıklandı. Gizli zamlardan sonra sıra şimdi de gizli indirime geldi...

Akaryakıta gizli zam! Görenler şokta!

Akaryakıt fiyatları ile ilgili zam haberleri üst üste gelmeye devam ediyor. Benzin ve motorine gelen zamlardan sonra bir de istasyonların yaptığı gizli zamlar ortaya çıktı...

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Akaryakıt fiyatlarına, üç haftadır üçüncü “gizli” zam uygulandığı belirlendi. İşte akaryakıt dağıtım şirketlerinin yaptığı o zamlar...

EPDK'dan gizli zam açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son zamanların gündem konuları arasında yer alan elektrik faturalarındaki gizli zamla ilgili yaptığı açıklamada, kurum tarafından belirlenen oranların dışında bir artış veya gizli zammın söz konusu olmadığını belirtti.

Elektrik dağıtım bedeli yüzde 250 arttı!

Elektrik şirketleri yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptı. Bu zam faturaya 30-35 lira yansıdı.

gizli zam Haberi

gizli zam

ABD'de tüketicileri panikleten shirinkflasyon (şirinkflasyon) yani gramaj küçültme Türkiye'de uzun zamandır uygulanıyor. Elinize aldığınız gofret, kuruyemiş, cips hatta 5 litrelik diye aldığınız zeytinyağının 4,5 litre olması, cips paketinin içinin hava ile dolması, her zaman aldığınız kahvenin gramajının azalması. İşte bütün bu gizli zamlarla  yaşamaya çoktan alıştık ancak bu uygulamayı kitabına uydurup bir de isim vermişler. İşte son günlerin en fazla tartışılan terimi şirinkflasyon. Adı şirin olsa da kendi hiç de şirin olmayan gizli zamma ABD'de ve Avrupa'da tepki büyük.

Amerikalılar panikte

Türkçeye, küçülmasyon, daralmasyon olarak da çevrilmeye başlanan şirinkflasyon, aynı paketlerde daha düşük gramajlarda ürün satılmasına verilen isim. Açıktan zam yapmayıp tüketiciyi kaybetmek istemeyen üreticilerin, Türkiye'de sıklıkla başvurdukları bir yöntem. ABD'de bununla ilgili bir araştırma yapılmış ve tüketicilerin bizdeki şirinkflasyon ya...