29 / 04 / 2024

Gıda, deterjan, içecek hepsinde yapılıyor! Şirinkflasyonu farkında mısınız?

Gıda, deterjan, içecek hepsinde yapılıyor! Şirinkflasyonu farkında mısınız?

Tüketiciye çifte tuzak! Bir yanda enflasyon bir yanda şirinkflasyon. Her alışverişte önce market raflarındaki etiketleri sonra da market çıkışı fişi satır satır inceliyorsunuz. Peki, enflasyonu takip ettiğiniz kadar şirinkflasyonu da farkında mısınız? ABD'de ve Avrupa'da tepki büyük!



ABD'de tüketicileri panikleten shirinkflasyon (şirinkflasyon) yani gramaj küçültme Türkiye'de uzun zamandır uygulanıyor. Elinize aldığınız gofret, kuruyemiş, cips hatta 5 litrelik diye aldığınız zeytinyağının 4,5 litre olması, cips paketinin içinin hava ile dolması, her zaman aldığınız kahvenin gramajının azalması. İşte bütün bu gizli zamlarla  yaşamaya çoktan alıştık ancak bu uygulamayı kitabına uydurup bir de isim vermişler. İşte son günlerin en fazla tartışılan terimi şirinkflasyon. Adı şirin olsa da kendi hiç de şirin olmayan gizli zamma ABD'de ve Avrupa'da tepki büyük.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön