06 / 05 / 2024

GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti

GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti

Kira gelir vergisi beyannameleri, vergi dairesinden veya internetten verilebiliyor. Ayrıca vergi mükellefi olan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar için GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti bulunuyor...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatılmış oldu.

Çocuğu olanlar vergilerini daha az ödeyecek! İndirimli vergi ödemek için hemen bu habere bakın

Okulların açılması ile birlikte pek çok veliyi yakından ilgilendiren önemli bir konunun detayları ortaya çıktı. Bazı durumlarda vatandaşlara vergi avantajı sağlanıyor. Beyanname veren veliler; çocuklarının okul masraflarını, beyannamelerinin ‘indirimler’ kısmına yazarak daha az vergi ödeyebiliyorlar

Vergi süreleri resmen uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada tüm ülkeyi etkileyen olumsuz hava koşulları sebebiyle vergi beyannamelerinin verilme ve ödenme sürelerinin uzatıldığını duyurdu.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan açıklama geldi! Süreler uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından katma değer vergisi, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmasına karar verildi.

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Mükelleflerin 2019 yılında elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin 2. taksit ödeme dönemi bugün sona eriyor. 

Vergi indiriminden yararlanmak isteyenler dikkat!

Mükelleflerinin vergi indiriminden yararlanabilmeleri için indirimin hesaplanacağı yıl ile önceki son 2 yıla ait vergi beyannamelerinin kanuni süresi içerisinde verilmiş ve beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenmiş olması gerekecek.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 28 Mayıs'a ertelendi!

2020 yılının ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs gününe ertelendi.

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün son gün!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık kira gelir vergisi beyannamelerinin süreleri 30 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Kira geliri olanlar için beyanname verme süresi bugün doluyor...

Kira geliri elde edenler dikkat! Süre doluyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini 30 Nisan tarihine kadar uzattı. Kira geliri elde edenler için beyanname verme süresi yarın sona eriyor...

GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti Haberi

GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti

GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti!

Kira gelir vergisi, 2014 yılında kiralanan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergilendirme sürecinde istisna bedeli kıstas alınıyor.


Meskenlerde 3.300 TL'den, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor.


Mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyordu. Ancak yapılan değişiklik ile beyanname verme süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı.


Beyanname, vergi dairesinden veya internet üzerinden online bir şekilde verilebiliyor. Ancak, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar için GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti bulunuyor.


GMSİ beyannamelerinin ikametgahta alınması hizmeti nedir?

2014 yılında, sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenlerin 1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2015 yılının MART ayının 1 inci gününden 31 inci...