06 / 05 / 2024

gmsi beyannamesi verilme zamanı

gmsi beyannamesi verilme zamanı

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı için beyanname verilmesi gerekli. İşte GMSİ beyanname verme süresi 2014...

Gelir vergisi beyannamesi verilme süresinin uzatıldığı açıklandı!

Senelik gelir vergisi beyannamelerinde son tarih 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldığı duyuruldu. Gelir İdaresi Başkanlığı beyanname süresi konusunda yeni bir düzenleme yapıldığını ifade edildi.

Yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 1 Nisan!

2018 yılında sahip oldukları gayrimenkulleri de kiraya verenler veya elden çıkartanların Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilme süreleri 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. 

GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015!

Kira gelir vergisinde 31 Mart'a kadar olan beyanname süresini kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile beyanlarını verilebiliyor. İşte GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015...

Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi!

25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler yapılan düzenleme ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. Peki bu sürenin kaçırılması durumunda ne olur? Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi ne zaman verilir?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi ne zaman verilir?

Kira beyannamesi verme süresi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2015...

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün ne zaman?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan veriler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi için son gün ne zaman?

Kira beyannamesi için son 1 hafta!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira beyannameleri 25 Mart'a kadar veriliyor. Bu nedenle kira beyannamesi için son 1 hafta bulunuyor...

Emekliler kira beyannamesi verecek mi?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira kazancı için senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, emekliler kira beyannamesi verecek mi?

Kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

Kira gelir vergisi kapsamında kimi mükellefler kira gelirlerini beyan etmiyor. Ancak, bu kişiler Maliye tarafından tespit edilebiliyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?

Kira vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi için beyan veriliyor. Peki, ev sahibiniz beyan vermiyor ve siz de "Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kira beyannamesi vermeyenlerin cezası 2015!

Beyana dayalı vergi türlerinden biri olan kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelir için ödeniyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenlerin cezası 2015 nedir?

Kira beyannamesi vermeyen ne kadar ceza öder?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle beyanname vererek kira gelir vergisini Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödüyor. Peki, zamanında kira beyannamesi vermeyen ne kadar ceza öder?

gmsi beyannamesi verilme zamanı Haberi

gmsi beyannamesi verilme zamanı

GSMİ beyanname verme süresi 2014!

GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak nitelendirilen kısaca GMSİ olarak anılan bu vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


1 Ocak-31 Aralık 2013 tarihleri arasında elde edilen mesken kira bedelleri için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi.


İşyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ise istisna bedeli 26.000 TL olarak tespit edildi. Bu istisna bedelini aşan mal sahiplerinin beyanname vermeleri gerekiyor.


2014 GSMİ beyanname verme süresi..

GSMİ beyanlarının en geç 25 Mart 2014 tarihine kadar verilmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 31 Mart'ta son buluyor.


GMSİ beyanname verme süresi uzatıldı mı?


GSMİ hesaplama örneği..

Bay (A), 2013 yılında, konut olarak kiraya verdiği dairesinden 4.000 TL kira geliri,...