16 / 05 / 2024

GMSİ hesabı

GMSİ hesabı

Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, GMSİ nasıl hesaplanır? İşte GMSİ hesaplama örneği bu haberde...

Ece Erken’e mimar şoku! Banka hesabına haciz kondu!

İç mimar Jale Barahya tarafından açılan dava sonucunda mahkeme sunucu Ece Erken'i haksız bulunca, 40 yaşındaki sunucunun banka hesabına haciz konuldu.

Konut hesabı cazip hale geldi!

Yeni evlenen çiftler konut hesabıyla 20’şer bin lira, çeyiz hesabıyla 7 bin 500’er lira devlet katkısı alabiliyor.

38 bin çeyiz ve konut hesabı var!

Evlenmeye ve ev almaya karar veren vatandaşlara devlet destek veriyor. Bu kapsamda 38 bin çeyiz ve konut hesabı bulunuyor ve bu hesaplara 133 milyon lira birikti. 

Konut hesabının cazibesi arttı!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı uygulamasının cazibesi arttı. 5 yılda 80 bin lira biriktirene, 20 bin lira verilecek...

Konut hesabına ilk ödeme 2019'da!

Ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği oranının yüzde 20'den 25'e, tutarının da 15 bin liradan 20 liraya yükseltilmesi konut hesabına olan ilgiyi artırdı. Buna göre devlet ilk katkısını 2019'da gerçekleştirecek. 

Konut hesabında 81 milyon lira birikti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara yönelik olarak  başlatılan "Konut Hesabı" uygulamasında 13 bin vatandaşın açtığı hesaplarda biriken para 81 milyon liraya ulaştı.

Çeyiz ve konut hesabında katkı arttı!

Evlenmek isteyenlerin çeyiz hesabı açmaları, konut almak isteyenlerinse konut hesabı açarak düzenli birikim yapmaları halinde devlet katkı sağlıyor. Çeyiz ve konut hesabında katkı arttı.

Konut hesabı ve devlet katkısı 2018!

Torba Yasa ile birlikte konut hesabı ve devlet katkısında beklenen düzenlemeler de yürürlüğe girdi. Konut devlet yardımı yüzde 25'e yükseldi..

Konut hesabı olmasaydı tasarruf açığı daha yüksek olacaktı!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bireysel emeklilik sistemi, konut hesabı, çeyiz hesabı... Bunlar olmasaydı tasarruf açığı çok daha yüksek olacaktı." dedi.

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

Konut hesabıyla alınan evlerde tapu harcı sıfıra inebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabı uygulamasında devlet katkısı tutarını 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardıklarını ve bu program kapsamında alınacak konutlarda alınacak tapu harcını, Bakanlar Kurulu kararıyla sıfıra kadar indirme imkanının getirildiğini açıkladı

Konut hesabı devlet yardımı şartları 2018!

Konut hesabı devlet katkısı, Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi halinde 15 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkacak. Peki, konut hesabı devlet yardımı şartları 2018 nelerdir?

Konut hesabı devlet yardımı 2018!

2016 yılında yürürlüğe giren konut hesabı devlet yardımında yapılan yardım artırılıyor. Peki, konut hesabı devlet yardımı 2018 ne kadar olacak?

GMSİ hesabı Haberi

GMSİ hesabı

GMSİ nasıl hesaplanır?

Kira vergisi, bir takvim yılı boyunca gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelir için ödenmesi gereken vergi türü olarak ifade ediliyor. Peki, GMSİ nasıl hesaplanır?


Kira gelirleri için ödenecek vergi miktarı, elde edilen gelirin taşınmaz mal türüne göre değişkenlik gösteriyor. Kira gelir vergisinde mesken kiralamalarında farklı, işyeri kiralamalarında farklı istisna bedelleri belirleniyor. Söz konusu istisna bedelinden yüksek gelir elde edilmesi durumunda kira vergi beyannamesinin verilmesi ve verginin ödenmesi gerekiyor.


2013 yılı boyunca elde edilen mesken kiralamalarında istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde eden kimselerin beyanname vermeleri gerekiyor.


Ayrıca, bu istisna sadece tek konut için uygulanacak olup birden fazla konut kirası elde edenler için istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanıyor.


2013 yılında elde edilen gelirlere aşağıda yer alan...