20 / 05 / 2024

gmsi istisna 2015 sınırı

gmsi istisna 2015 sınırı

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. Peki, GMSİ istisna 2015 ne kadar?

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı istisna tutarı 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların istisnayı aşması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. İşte değer artış kazancı istisna tutarı 2015...

Veraset ve intikal vergisi istisnası 2015!

Genellikle bir kimsenin ölümü halinde taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde doğan veraset vergisinde istisna sınırı belirleniyor. İşte veraset ve intikal vergisi istisnası 2015..

GMSİ son günü 2015!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olarak vergilendiriliyor. Peki, GMSİ son günü 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı istisna 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde, taşınmaza 5 yıl sahip olunmuşsa, elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı istisna 2015 ne kadar?

GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015!

Kira gelir vergisinde 31 Mart'a kadar olan beyanname süresini kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile beyanlarını verilebiliyor. İşte GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015...

Gayrimenkul sermaye iradında istisna 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, mesken ve işyeri kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırını aşması halinde ödeniyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradında istisna 2015 sınırı ne kadar?

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015!

Ev veya işyerinizi 2014 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2015 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Konut kira beyannamesi hesaplama 2015!

Kira gelir vergisi, istisna sınırından yüksek kira geliri elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Mükellefler, vergi ödemelerinden önce beyanname veriyor. İşte konut kira beyannamesi hesaplama 2015...

Ev kira beyannamesi 2015!

Kira vergisinde mükellefler vergi ödemelerinden önce beyanname veriyor. Yapılan tarih düzenlemesi ile 31 Mart'a kadar verilecek beyannameler için istisna sınırları belirleniyor. İşte ev kira beyannamesi 2015 sınırı...

Gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz malını kiraya vererek istisna bedeli üzerinde gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Peki, Gayrimenkul sermaye iradı nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul sermaye iradı hesaplama 2015..

Gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2015!

Geçen yıl mesken veya işyerini kiraya vererek, istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler, bu sene gayrimenkul sermaye iradı vergisine tabi tutuluyor. İşte gayrimenkul sermaye iradı rehberi 2015...

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

gmsi istisna 2015 sınırı Haberi

gmsi istisna 2015 sınırı

GMSİ istisna 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade ediliyor. 


Bu gelir, belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor.

Gayrimenkul sermaye iradının mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri ile kiralanmış bir mal veya hakkın kiraya verilmesi durumunda kiracıları oluyor.


Kira gelirine konu mal ve haklar, Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde şu şekilde sıralanıyor;

- Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

-Voli mahalleri ve dalyanlar,

- Gayrimenkullerin ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı, demirbaş eşyası ve döşemeleri,

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar.


Gelir...