06 / 05 / 2024

gmsi taksit ayları

gmsi taksit ayları

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, yıllık gelir vergisine tabi tutuluyor. GMSİ hangi aylarda ödenir? İşte GMSİ vergisi ödeme dönemleri...

Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlara taksit fırsatı! Aksa, kampanya başlattı!

Doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlara yönelik kampanya başlatan Aksa Doğalgaz,  ocak ve şubat ayları içinde, anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanan vatandaşlara abone bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı başladı.

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018!

İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi başladı. İşte çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme 2018 işlemleri..

Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde ödendi. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

Gayrimenkul vergilerinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

İlk taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ile Mayıs ayı içerisinde ödenen veraset ve intikal vergisi için 2. taksit dönemi 1 Kasım itibari ile başlıyor..

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte verilen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün bugün..

Mobilya sektöründe taksit düzenlemesi satışları artırdı!

Türk ekonomisinin en önemli kolon sektörlerinden mobilya sektöründe taksit sayısındaki yeni düzenleme satışları artırdı. Geçtiğimiz ayları sıkıntılı geçiren sektörde yılsonu satış hedefleri ve gelecek yıl planlamaları yukarı yönlü revize edildi.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. En son ödeme 1 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün..

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ne zamana kadar yapılır?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ne zamana kadar yapılır?

Emlak vergisi ayları 2015!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ayları 2015 hangi aylardır?

Emlak vergisinin ödendiği aylar!

Emlak vergisini, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen emlak vergisini isteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. İşte emlak vergisinin ödendiği aylar...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor!

Emlak Vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor.

gmsi taksit ayları Haberi

gmsi taksit ayları

GMSİ hangi aylarda ödenir?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen gelirler, gelir vergisine tabi tutuluyor.


Aşağıda yazılı mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratlar gayrimenkul sermaye iradı vergisine (GMSİ) tabi tutuluyor.


1. Arazi, bina (Döşeli olarak kiraya verilenlerde döşeme için alınan kira bedelleri dahildir), maden suları, menba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı;


2. Voli mahalleri ve dalyanlar;


3. Gayrimenkullerin, ayrı olarak kiraya verilen mütemmim cüzileri ve teferruatı ile bilumum tesisatı demirbaş eşyası ve döşemeleri;


4. Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar;


5. (3239 sayılı Kanunun 55'inci maddesiyle değişen bent) Arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatları,...