16 / 05 / 2024

Göbeklitepe kazı alanları

Göbeklitepe kazı alanları

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe'deki kazı alanları kalıcı üst örtüyle kapatılacak. Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan konuyla ilgili değerlendirme yaptı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi kamuoyuyla paylaştı. İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanı oldu. Bunun üzerine, İbrahim Yumaklı'nın hayatı, eğitimi ve görev aldığı alanlar ile ilgili bilgiler arama motorlarında en çok aranan konular arasına girdi.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Şehir hastanelerinde ticari alanların kiraları ödenmiyor iddiası!

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı Sayıştay raporunda, şehir hastanelerinde, hastaneleri inşa eden şirketlerin işlettiği ticari alanlara ilişkin usulsüzlüklere yer verildi. Buna göre, ticari alanlar için kira ödenmediği ileri sürüldü.

Ünlülerin gayrimenkulde yeni gözdesi: Kaz Dağları!

Pandemiyle beraber izole yaşam sürmek isteyen ünlü isimler gözünü Kaz Dağları'na dikti. Magazin dünyasının sevilen isimleri bu bölgeden arsa ve ev arayışlarına girdi.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

Bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi.

Emlak Konut GYO'dan 15 günde 6.4 milyar TL'lik satış!

Emlak Konut GYO’nun ‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Konut alanların 2 yıl ödeme yapmadığı, peşinatın yüzde 5’e çekildiği kampanyada 15 günde 6.4 milyar TL değerinde 5 bin 250 konut satışı gerçekleştirildi. 

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göbeklitepe arkeoloğu Schmidt’in evi kiraya verilecek!

Göbeklitepe’deki kazıları yürüten arkeolog Schmidt’in evi, ölümünün ardından eşi tarafından anı evine dönüştürüldü. Merak uyandıran ev, geceliği 400 liraya airbnb üzerinden kiralanabiliyor…

Göbeklitepe kazı alanları Haberi

Göbeklitepe kazı alanları

Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Müslüm Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göbeklitepe  kazılarını yürüten Prof. Dr. Klaus Schmidt'in hayatını kaybetmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kazı çalışmalarına Şanlıurfa Müze Müdürlüğü'nün bir süre başkanlık yapmasının kararlaştırıldığını söyledi.


Bu yıl için planladıkları ikinci dönem kazı çalışmalarını tamamladıklarını hatırlatan Ercan, bu dönemde ağırlıklı olarak yeni kazı alanında koruma çatısının geleceği ayakların yerleri üzerinde durduklarını belirtti. 


Ercan üst örtü projesini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Göbeklitepe kazılarını temelde üst örtü projesine zemin hazırlamak ile sınırlandırdık. Birinci etap kazı alanımızda üst örtünün ayak yerleri tamamlandı. İkinci etapta da sona yaklaştık 2015'in ilk sezonunda bu ayak yerlerini tamamen bitirip üst örtüye hazır hale getireceğiz" dedi.


Birinci kazı alanındaki üst örtünün sökülerek yerine kalıcı üst örtünün yapılacağını aktaran...