28 / 04 / 2024

göç merkezi

göç merkezi

Bu yüz yılda Türkiye göç merkezi olacak. Türkiye’ye AB’yi istila edecek diyorlardı ama süreç tersine çevrildi. AB’den Türkiye’ye beyin göçü başladı…

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Antalya Muratpaşa Gösteri Merkezi için 97 başvuru geldi!

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 7 bin metrekarelik alanda inşa edeceği ‘opera, tiyatro ve gösteri merkezi’ için ulusal çapta düzenlediği yarışmaya 97 proje başvuruda bulundu.

Yalova'nın yeni Gençlik Merkezi açılışa gün sayıyor!

Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gül, Yalova Lisesi’nin arka bahçesinde bulunan alana iki katlı ve modern mimari ile inşa edilen Gençlik Merkezi’nin on beş güne kadar açılışının planlandığını söyledi.

Antalya'daki Göktepe Yaylası'na kayak merkezi yapıyor!

Akseki Belediyesi Göktepe Yaylası'na kayak merkezi yapıyor. Alt yapısı tamamlanan projenin en geç 1-2 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

Metristepe Kültür Merkezi Pazartesi günü açılıyor!

Bozüyük’ün en önemli kültürel ihtiyaçlarından birisi olarak yapımına başlanan Kültür Merkezi Binası, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katılımlarıyla Pazartesi günü açılarak hizmete girecek.

İlkadım Gençlik Merkezi'nin temeli Pazartesi günü atılıyor!

Samsun’un İlkadım ilçesinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni 19 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile gerçekleşecek.

Tuzla, afetlere Güvenli Yapılar Merkezi'nde hazırlanıyor!

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, güvenli yapılaşma için eğitim merkezi olacak. Tuzla Belediyesi ile Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği işbirliğinde dair protokol imza altına alındı.

Tuzla'ya Güvenli Yapılar Eğitim Merkezi geliyor!

Türkiye’nin en fonksiyonel parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, güvenli yapılaşma için de eğitim merkezi olacak. Tuzla Belediyesi ile İMSAD işbirliğinde Güvenli Yapılar Eğitim Merkezi Kurulmasına dair protokol imza altına alındı.

Tuzla'da Güvenli Yapılar Merkezi kurulacak!

Şelale Eğitim Parkı, güvenli yapılaşma için de eğitim merkezi olacak. Tuzla Belediyesi ile Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği (İMSAD) işbirliğinde Güvenli Yapılar Eğitim Merkezi Kurulmasına dair protokol imza altına alındı.

Ankara Gülpınar'a Kadın ve Gençlik Merkezi geliyor!

Altındağ’ın son yıllarda hızla gelişen ve değer kazanan mahallelerinden olan Gülpınar Mahallesi 2 dev yatırım kazanıyor. Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi’ni daha Altındağ’a kazandırıyor.

Koza Park Center projesi Güneydoğu'nun prestijli iş merkezi olacak!

Koza Park Center'ın Çukurova ve Güneydoğu'nun prestijli ve en büyük iş merkezi olduğunu belirten KIZA inşaat Genel Koordinatörü Atilla Şerbetçi projede 990 ofis, kafe ve restorantın yer aldığını söyledi.

Kocaeli Yeşilkent Sosyal Yaşam Merkezi açılışa gün sayıyor!

Sosyal ve kültürel anlamda pek çok ihtiyacı karşılayacak semt konaklarından bir yenisinin daha yapımını tamamlayan Başiskele Belediyesi Yeşilkent Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni önümüzdeki günlerde açacak.

İzmit Gültepe Gençlik Merkezi'nin ihalesi gerçekleşti!

İzmit Gültepe Mahallesi'ne yapılacak gençlik merkezi için ihale gerçekleşti, ihalede 10 firma teklif verdi.

göç merkezi Haberi

göç merkezi

Bu yüz yılda Türkiye göç merkezi olacak. Türkiye’ye AB’yi istila edecek diyorlardı  ama süreç tersine çevrildi. AB’den Türkiye’ye beyin göçü başladı… Sadece AB ülkelerinden değil, Asya ve Afrika ülkelerinden de Türkiye’ye göç var… Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca, Doğu Türkistan, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek,  Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Yunanistan, Irak, Suriye’den göç almıştı ama bu kez soydaş göçü dışında, beyin göçü ve bireysel sermaye göçü de almaya başladı.


Türkiye AB ülkelerine geçişte, kaçışta transit bir ülke idi. Gazetelere Avrupa’ya kaçış, tekne battı, şu kadar kişi öldü, şu kadar kaçak yakalandı şeklinde çok haber okumuştuk. Artık Türkiye transit bir ülke değil, hedef ülkedir…


1800’lü yıllardan sonra ABD’ye dünyanın her yanından akın oldu… Son 50 yıldır da, Avrupa’ya akın oldu… Sonra Kanada’ya…...