05 / 05 / 2024

göç veren ülkeler

göç veren ülkeler

Türkiye'de iş bulmak umuduyla göç edilen büyük kentlerde işsizlik daha yüksek oranlarda seyrediyor. TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, illere göre 2013 yılı işsizlik verilerini değerlendirdi.

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Bankalar emekliler için resmen yarışa girdi. En çok promosyon veren bankalar ise emekliler tarafından merak ediliyor. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Yapay zekâ çipleri nedir? Neden yatırımcıların gözdesi oldu?

Son dönemlerde teknolojinin en revaçtaki konusu, video oyunu grafiklerine güç veren çiplerde göze çarpmayan bir silikon parçasıyla yakından ilgili. Peki, yapay zekâ çipleri olarak bilinen bu parça neden bu kadar revaçta? İşte detaylar...

11 ili vuran depremin faturası 105 milyar dolar!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada 11 şehirdeki depremin faturasının 105 milyar dolar olduğunu söyleyerek, "Az bir para değil ama güçlü ülkeler bunun üzerinden gelir." diye konuştu.

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor.

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

Doları bitirecek yeni para birimi projesinin adı belli oldu! Ülkeler sıraya girdi

Dolar dünya genelinde ABD Merkez Bankası FED'in faiz artışı adımlarıyla gücünü korurken dolardan zarar gören ülkeler kendi aralarında yeni bir rezerv para oluşturmak için harekete geçti. Avrupa'nın euro denemesi dolar karşısında yeterince etkili olmamıştı bakalım bu proje doları tahtından edebilecek

Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3. ülke oldu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Türkiye'nin milyonerlerini ve göç eden milyonerleri kaleme aldı.

Çürük yapılara izin veren kamu görevlileri yargılanabilir!

Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından imar affı tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Özgenç, çürük yapılara izin veren kamu görevliler hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Yatırım yapana vatandaşlık veren ülkeler!

Dünyanın birçok ülkesi belirli bir miktarda yapılan yatırımla vatandaşlık hakkına sahip olma imkanı sunuyor. İşte yatırım karşılığı vatandaşlık veren o ülkeler...

2017'de İstanbul'dan 6 bin kişi göç etti!

İstanbul, 2 yıldır net göç veriyor. 2016’da 71 bin göç veren İstanbul’dan 2017’de de 6 bin kişi kaçtı. Sahil hattına göç edenler bu bölgelerde konut fiyatlarını artırdı.

göç veren ülkeler Haberi

göç veren ülkeler

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, illere göre 2013 yılı işsizlik verilerini derledi. Nüfusu azalan 13 ilde (Sivas, Isparta, Yozgat, Kırıkkale, Zonguldak, Amasya, Erzurum, Kars, Tokat, Bayburt, Çorum, Ardahan) ortalama işsizlik oranının yüzde 7.2 olduğuna işaret eden Kinay, en yüksek işsizlik oranının yüzde 10 ile Sivas, en düşük işsizliğin ise yüzde 5.8 ile Ardahan olduğunu...