08 / 05 / 2024

göçerler bina yüksekliği

göçerler bina yüksekliği

KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, Göçerler Mahallesi'nde yapılaşma hakkının 7 kata çıkarılmasının, son derece memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Ekonominin 3 yıllık yol haritası açıklandı! Bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi! Büyüme yüzde 4 olacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili detayları açıkladı. Buna göre, bu yıl için enflasyon hedefi yüzde 65’e yükseldi. İşte o rakamlar...

Altın resmen yerle yeksan oldu! Tek tek açıklanan bu rakamları görenin adeta yüreği ağzına geldi! Hemen bakın!

Altın resmen yerle yeksan oldu... Tek tek açıklanan bu rakamları görenin adeta yüreği ağzına geldi... Hemen bakın...

Altında herkesi şaşırtan son dakika gelişmesi! Dibi gördü ama yükseleceği tarih de net

Altın fiyatlarında herkesi meraklandıran son dakika gelişmesi yaşanıyor. Altın fiyatlarının dibi görmesinin ardından yeniden yükseleceği tarihe ilişkin net bir iddia ortaya atıldı.

Gümüşün yükseleceği kritik tarih açıklandı! Gümüş şimdi ilmek ilmek işleniyor, o güne hazır olun...

Gümüş, şu günlerde altın ile birlikte yükselmeye devam ediyor. Gümüşe yatırım yapanlar gümüş ne zaman yükselecek? Gümüş yükselecek mi yoksa düşecek mi? diye merak ediyor. Oysa ki gümüş şu günlerde resmen ilmek ilmek işleniyor. Kritik güne az kaldı....

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

göçerler bina yüksekliği Haberi

göçerler bina yüksekliği
KEMDER Başkanı Süleyman Akbıyık, Göçerler Mahallesi'nde yapılaşma hakkının 7 kata çıkarılmasının, son derece memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, Kepez'de son dönemde birçok mahallede hayata geçirilen imar revizyonu düzenlemelerinin, hem müteahhitlik sektörünün önünün açılması, hem de vatandaşların haklarını alabilmesi bakımından, önemli gelişmeler olduğunu söyledi. KEMDER'den verilen bilgiye göre, Fevzi Çakmak, Kütükçü ve Erenköy mahallelerinden sonra imarla ilgili bir müjdeli haberin de Göçerler Mahallesi'ne geldiğini belirten Akbıyık, imar planı revizyonunun, emsali yüksek ama kat hakkı düşük olan ada bazındaki konut ve ticaret alanlarını kapsadığını aktardı. Akbıyık, Göçerler Mahallesi'nin bir bölümünde geçerli olacak olan imar planı revizyonu sayesinde, plan onama sınırı içerisinde yer alan konut ve ticaret alanlarının kat adetlerinin, maksimum 7 olarak düzenlendiğini aktardı.

Antalya...