04 / 05 / 2024

gökdelen tepesinde öğle yemeği

gökdelen tepesinde öğle yemeği

80 yıl önce New York Rockefeller Merkezi'nin inşaatında çekilen fotoğrafın önceden planlandığı, işçilere poz verdirilirken onlarca fotoğrafçının davet edildiği anlaşıldı

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

New York Borsası, bugün negatif bir seyir izleyerek günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi yaklaşık 200 puanlık bir değer kaybı yaşayarak yüzde 0,56 düşüşle 34.641,97 puan seviyesine geriledi. İşte detaylar...

Dolar/TL güne düşüşle başladı! İşte bugünkü dolar kuru!

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen, dolar/TL yeni haftaya düşüşle başladı ve 13,45 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL güne düşüşle başladı! İşte bugünkü dolar kuru!

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı ve ardından 9,54 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL güne düşüşle başladı! İşte bugünkü dolar kuru!

Milyonların takip ettiği dolar/TL, yeni haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başladı ve şu dakikalarda 9,48 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar güne düşüşle başladı!

Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar/TL yeni güne düşüşle başladı. Dolar/TL bugün 8,62 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Dolar kuru güne düşüşle başladı!

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru yeni haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başlayarak, 8,71 seviyelerinde işlem görüyor.

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Altının gramı güne düşüşle başladı!

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 452 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 736 lira, Cumhuriyet altını ise 3.008 liradan satılıyor.

Dolar/TL güne düşüşle başladı!

 Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,22 seviyesinde işlem görüyor.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

gökdelen tepesinde öğle yemeği Haberi

gökdelen tepesinde öğle yemeği

20'nci yüzyılın en ikonik fotoğraflarından biri olan, 20 Eylül 1932'de New York'taki Rockefeller Merkezi gökdeleninin inşasında işçilerin öğlen yemeği yediği anı gösteren fotoğraf geçen hafta 80'inci yılını kutladı. Ancak "Lunch atop a Skyscraper" (Gökdelenin üstünde öğle yemeği) adı verilen bu fotoğrafın işçilerden habersiz çekilmediği, şirketin işçilere reklam amacıyla poz verdirdiği iddia edildi. Kimliği belirsiz olan fotoğrafçının, inşaat sürecini takip etmek için haber ajanslarından gönderilen fotomuhabirlerden biri olduğu düşünülüyor. Bir ara bu fotoğrafı çeken kişinin Charles Ebbets olduğu düşünülmüş, ancak daha sonra çekildiği anda bölgede birden fazla fotoğrafçının olduğu belli olmuştu. Fotoğrafın haklarına sahip olan Corbis İmaj'dan tarihçi Ken Johnston, "Bu fotoğraf, Rockefeller tarafından reklam amaçlı çekilmişti. İşçiler gerçekti ancak o pozu vermeleri söylenmiş ve onlarca fotoğrafçı çağrılmıştı" dedi. 


'HÂLÂ BU...