22 / 05 / 2024

gökdelenler nem

gökdelenler nem

İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof.Dr.Orhan Şen, İstanbul’daki bunaltıcı havaya şehrin kuzeyine yapılan yüksek katlı binaların sebep olduğunu öne sürdü. Kent merkezine rüzgar gelmiyor ve nemli hava kent merkezine çöküyor.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Majör Gölyaka'da lansman fırsatı! Yüzde 10 peşinatla 6 ay ödemesiz dönem!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde lansman fırsatı sunuluyor. Projedeki konutlar için yüzde 10 peşinat ödendiğinde 6 ay ödemesiz dönem fırsatından yararlanılabiliyor. 

En uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek! Hem özel hem kamu! Krediye erişimde yeni dönem resmen başlıyor!

Son zamanlarda gündemde yer alan finansmana erişimde yaşanan sorunun giderilmesine yönelik yeni dönem başlıyor. Yeni düzenle birlikte en uygun krediye erişim 2 aydan 7 güne düşecek, işte ayrıntılar...

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Günlük kiralamada yeni dönem! Piyasaya doping olacak

Günlük konut kiralamayla ilgili yasal düzenlemede yeni dönem başladı. İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, yeni düzenlemenin gayrimenkul piyasasına olumlu yansıyacağını, hem kiracıya hem de apartman sakinlerine yarayacağını ifade etti.

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

New York Manhattan'da gökdelenlerin her sene birkaç milim battığının belirlenmesi, tüm dikkatleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar İstanbul için de uyardı. İşte o açıklamalar...

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Ankara'da yer alan gökdelenler şehrin silüetini büyük ölçüde bozuyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında Ankara'nın çarpık kentleşme sorununu kaleme aldı. İşte Gürel'in o yazısı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Manhattan'daki dev plazalar hayalete döndü!

Kovid-19 salgını ile iş hayatının evlere taşınması dev plazaların bomboş kalmasına neden oldu. Özellikle ABD'de gökdelenler adeta hayalet oldu.

gökdelenler nem Haberi

gökdelenler nem



İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof.Dr.Orhan Şen, İstanbul’daki bunaltıcı havaya şehrin kuzeyine yapılan yüksek katlı binaların sebep olduğunu öne sürdü. Prof. Şen “Gökdelenler rüzgar geçişlerini engelliyor. Böyle olunca kent merkezine rüzgar gelmiyor ve nemli hava kent merkezine çöküyor. Kuzey rüzgarları durmadığı sürece nem oranı düşmez. Poyraz, Maslak-Levent hattındaki yüksek yapılar ve çarpık kentleşme nedeniyle şiddetini kaybedip merkezde çökme yapıyor. Plazalar yanlış bölgelere inşaa edildi. ABD’deki Manhattan bölgesi palazalarla doludur ama rüzgar asla kesilmez. Rüzgar koridoru hesap edilerek inşaa edilmiştir. Hava sizi bunaltmaz” dedi.


Mert İnan/ Vatan...