11 / 05 / 2024

Gölbaşı inşaat ruhsatı

Gölbaşı inşaat ruhsatı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı 5 yıllık dönemde inşaat sektöründe de büyük canlılık yaşandığını bildirdi. Başkan Odabaşı, bu dönemde 3 bin 646 inşaat ve 1943 adet iskan ruhsatı verildiğini açıkladı.

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı?

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Peki inşaat ruhsatı yenilememe cezası var mı? İşte tüm merak edilenler...

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

İnşaat ruhsatı harcı 2021!

İBB İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki, inşaat ruhsatı harcı 2021 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı harcı 2021...

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı!

Tekirdağ Kapaklı'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından inşa edilecek Kapaklı Devlet Hastanesi'nin inşaat ruhsatı imzalandı.

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatında son durum ne?

 Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatın hız kesmeden devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaatın pandemi sürecinde yavaşladığını fakat bundan sonra daha hızlı hareket edileceğini belirtti.

Gölbaşı inşaat ruhsatı Haberi

Gölbaşı inşaat ruhsatı


Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı. 5 yıllık dönemde inşaat sektöründe de büyük canlılık yaşandığını bildirdi. Başkan Odabaşı, bu dönemde 3 bin 646 inşaat ve 1943 adet iskan ruhsatı verildiğini açıkladı. 


Gölbaşı Belediyesi 2009 yılından bugüne yapılaşma alanında da büyük bir başarıya imza attı. Şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Gölbaşı Belediyesi, 2009'dan 2013 sonuna kadarki süreçte 3 bin 646 inşaat, 1943 yapıya da iskân ruhsatı verdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, inşaat ve iskan ruhsatındaki artışın, Gölbaşı'nm kentleşme ve modernleşme hızına paralel olduğunu ifade etti. 


Gölbaşı Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü'nün açıkladığı istatistiklere göre; Gölbaşı'nda son beş yılda verilen inşaat ruhsatı sayısında bir önceki döneme göre yüzde 61,55, iskan ruhsatı sayısında ise yüzde 78 oranında bir artış yaşandı. 


İstatistiklerdeki artışın Gölbaşı'nm...