18 / 05 / 2024

Gözlükule Höyüğü kazıları

Gözlükule Höyüğü kazıları

Tarsus ilçesindeki geçmişi Neolitik Çağ'a kadar dayandığı değerlendirilen Gözlükule Höyüğü'nde 2014 yılı kazı çalışmalarına başlandı. Columbia Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü doktora öğrencisi Türkan Pilavcı konu ile ilgili açıklama yaptı.

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

'Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyen İslam Memiş rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş '''Gümüşte hızlı yükselişe hazırım' diyerek rakam verdi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

ŞOK'tan yaz kataloğu: Deniz şortu 99,95 TL'ye, güneş spreyi 330,90 TL'ye yüzücü gözlüğü 39,95 TL'ye düştü

ŞOK market 31 Mayıs Çarşamba tarihli ikinci bir indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Bu katalogta deniz şortundan güneş kremine, plaj havlusundan yüzücü gözlüğüne kadar yaz ürünleri yer aldı. İşte ŞOK 31 Mayıs Çarşamba indirimli aktüel ürünler kataloğu...

1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti

Altından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti.

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

''Gümüşte daha yükseliş başlamadı'' diyen İslam Memiş asıl rakamı açıkladı! Yatırımcıların ayakları yerden kesilecek

Günüş fiyatları, bu seneye damga vurdu. Rekor yükselişler gösteren gümüş fiyatları yatırımcılarını heyecanladırmaya başladı. Asıl yükselişin bu olmadığını söyleyen İslam Memiş, gümüşün geleceği asıl rakamı açıkladı. Bu rakamı gören yatırımcıların ayakları yerden kesilecek. 

Gümüş fiyatları alev aldı! Çılgın rakam görüldü! Gözlüklerinizi takıp hemen bakın! Gümüş resmen bu kadar oldu

Güncel gümüş fiyatları, dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra alev aldı. Gümüş fiyatları hızla yükselişe geçerken yatırımcılar gümüşteki o çılgın rakamı gördü. Gözlüklerinizi takıp hemen güncel gümüş fiyatlarına bakın. İşte gümüş bu kadar oldu!

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

Hızlı ve çevik motosiklet sevdalıları dikkat! İşte Harley Davidson Nightster 4 Ekim 2022 fiyat listesi!

Kusursuz yol tutuşa sahip, hızlı ve çevik motosiklet sevdalıları Harley Davidson Nightster güncel fiyat listesini merak ediyor ve araştırıyor. Peki Harley Davidson Nightster fiyatları ne kadar? İşte Harley Davidson Nightster 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Franke Ankastre ocaklarda yüzde 15 indirim! 5 gözlü ocaklarda dev indirim! Franke 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Herkesin yakından tanıdığı Franke ankastre ocaklarda şimdi yüzde 15 indirim imkanıyla karşınızda. 4 gözlü ve 5 gözlü ocaklarda, elektrikli ocaklarda, cam yüzeyli ocaklarda ve daha birçok üründe kaçırılmayacak fırsatlar devam ediyor. Acele edin, uygun fiyattan satın alın. İşte, Franke 25 Eylül 2022 f

Gözlükule Höyüğü kazıları Haberi

Gözlükule Höyüğü kazıları

Tarihi Gözlükule Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı. Kazı çalışmalarına katılan Columbia Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü doktora öğrencisi Türkan Pilavcı, yaptığı açıklamada, Gözlükule Höyüğü'nün arkeoloji dünyasında son derece önemli yeri olduğunu belirtti.


Kazı çalışmalarının Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Aslı Özyar başkanlığında gerçekleştirildiğini kaydeden Pilavcı, 2007 yılında başlayan bilimsel kazı çalışmaları sırasında yaklaşık 200 metrekarelik alanda 5 ayrı açma noktasında Neolitik Çağ'dan itibaren çeşitli dönemlere ait bulgulara rastlanıldığını söyledi.


Pilavcı, bu yıl da 4 hafta sürecek kazı çalışmalarına 7’si yabancı20 üniversite öğrencisi ile 32 işçinin katıldığını ifade ederek, "Şimdiye kadar yapılan kazı çalışmalarında gündelik yaşama ait gelenekler, yaşamsal kalıntılar, camdan deney tüpleri, tunçtan imal edilmiş tıp aletleri ve hijyenle ilgili bulgulara ulaştık. İslami dönemden başlayarak klasik...