27 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  yaptığı yazılı açıklama kapsamında, söz konusu projede gelinen noktaya ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Bu kapsamda, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesiminde yapım çalışmalarının devam ettiğini bu projede yüzde 73 fiziki ilerleme sağlandığını kaydeden Uraloğlu, şunları belirtti;  "Projemizin ilk etabı Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesimi 2025'in sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Projenin, Ispartakule-Çerkezköy arasındaki 67 kilometrelik kesimi ve Halkalı-Ispartakule arasındaki 9 kilometrelik kesimi de 2028 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Projemizin tamamını 2028 yılında faaliyete geçirmiş olacağız." dedi. 

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin Asya-Avrupa arasında taşımacılıkta köprü konumunda olduğunu belirterek, bu projenin Asya-Avrupa koridorunun ilk parçasını oluşturduğunu iletti.

PROJE ÜÇ AŞAMADAN OLUŞMAKTADIR

Proje kapsamındaki "İpek Demiryolu" güzergahının Türkiye'den geçen bölümünün, Avrupa bağlantısını oluşturan en önemli halkalarından birini teşkil ettiğini belirten Uraloğlu, projenin 3 aşamadan oluştuğunu kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule arasında bulunan 229 kilometre uzunluğundaki güzergahta saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli yük ve yolcu taşımacılığı yapılabilecek yeni hızlı tren hattı inşa ettiklerini ifade ederek, şu bilgileri iletti; "Projenin yaklaşık 55 kilometresi Edirne, 62 kilometresi Kırklareli, 68 kilometresi İstanbul, 44 kilometresi ise Tekirdağ il sınırları içinde yer alıyor. Hattımızın Kırklareli, Edirne ve Kapıkule'de istasyonları olacak. Tekirdağ ilimizde Çerkezköy yeni yolcu istasyonu ve yeni yük istasyonları kurulacak. İstanbul ilimizde ise Halkalı, Çatalca ve Ispartakule istasyonları olacak."

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi nin ilk etabı 2025 te tamamlanacak

HALKALI-KAPIKULE ARASI 1,5 SAATE KADAR İNECEK

Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule projesinin tamamlanması ile Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresinin ise 6,5 saatten 2,5 saate düşeceğini, mevcut hat kapasitesinin de 4 kat yükseleceğini kaydetti.

Projenin Çerkezköy-Kapıkule kesiminin 275 milyon avro Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlanarak yapıldığını kaydeden Uraloğlu, projenin diğer etapları olan Ispartakule-Çerkezköy arasındaki 67 kilometrelik ve Halkalı-Ispartakule arasındaki 9 kilometrelik üçüncü fazın ihale edildiğini ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT'de yolcu rekoru kırıldı...

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...


Geri Dön