27 / 07 / 2024

GPY fonları

GPY fonları

SPK’nın tebliğiyle birlikte artık Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonları kurulabilecek olmasının yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini arttırdığını belirtildi.

Proje gayrimenkul yatırım fonları nasıl kurgulanmalı? 

Lisanslı Değerleme Uzmanı Mehmet Akif Çelenk, proje gayrimenkul yatırım fonları (PGYF) ile ilgili bir yazı kaleme aldı ve PGYF'den ne beklenmesi gerektiğini ve düzenlemenin nasıl kurgulanması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Proje gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcısına yüksek getiri sağlayabilir!

Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım fonlarında yeni dönemi kaleme aldı ve yüksek getiri sağlanabileceğinin altını çizdi. 

Gayrimenkul yatırım fonları sektöre can suyu olacak! 

Daha şeffaf ve güvenilir bir yatırım imkânı sunan Gayrimenkul Yatırım Fonlarına yönelik yeni düzenlemeler sektöre can suyu olacak.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda yeni sayfa! Artık inşaat projelerine yatırım yapılabilecek!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararı değerlendiren Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) için yeni bir sayfa başladığını açıkladı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesi sektöre can suyu olacak!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesinin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul fonlarında yeni dönem başlıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na ilişkin olarak yapılan yeni düzenlemeyle artık arsa üretme hedefiyle proje fonu kurulabilecek. Proje fonu aracılığıyla da gayrimenkul projelerine yatırım yapılacakken ayrıca böylelikle projelere finansman da sağlanacak. 

Neden herkes spek hisselerin peşinde! İşte çok kazandıran fonların tuttuğu hisseler!

Borsa İstanbul’da uzun süre dalgalı devam eden süreç Türkiye’nin gri listeden çıkışıyla birlikte yerini yükselişe bıraktı. Ekonomist Mert Başaran, borsada yatırım yapanları uyararak, “Neden herkes spek hisseleri soruyor” diyerek, çok kazandıran fonların elindeki şirketleri açıkladı.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Son 1 senede en çok kazandıran altın fonları! Yatırımcılara yüzde 65'ten fazla kazanç şoku!

Yatırımcılar, altının yanı sıra altın fonlarının da ne kadar kazandırdığını merak ediyor. Peki son 1 senede en çok kazandıran altın fonları hangileri? İşte detaylar...

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

GPY fonları Haberi

GPY fonları

SPK’nın tebliğiyle birlikte artık Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonları kurulabilecek olmasının yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini arttırdığını belirten yetkililer “SPK onayıyla Türkiye’de kurulacak fonlar, yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgiyle beklenmekte, yaptığımız görüşmelerde aldığımız yoğun talep yabancı yatırımcıların fonlar için sabırsızlandığını gösteriyor” şeklinde konuştu.


8 ayrı yabancı grupla görüşüldü


Fuar süresince 8 ayrı yabancı grupla görüşen 24 GPY yetkilileri, bu grupların 24 GPY’nin kurmaya hazırlandığı fonlara yoğun ilgi gösterdiğini belirttiler. Bazı grupların kira ve orta vadeli alım satım fonuna yoğun ilgi gösterirken, bazı yatırım gruplarının ise uzun vadeli arsa fonuyla yakından ilgilendiklerini, bu görüşmelerin yoğun bir şekilde fuar sonrasında İstanbul’da devam edeceğini ifade ettiler.


Yabancı yatırımcının, gayrimenkul yatırım fonlarının dünyadaki örneklerini çok iyi bildiğini ifade eden 24 GPY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Zakiroğlu “Yabancı...