08 / 05 / 2024

GRI

GRI

Geçen yıl farklı şirketlerin yayınladıkları sürdürülebilirlik raporlarını takip ettim. Otomotivden bankacılık sektörüne Türkiye’den de farklı şirketler, daha iyi yarınlar için sürdürülebilirlik raporları hazırladı. Şirketlerinde dönüşüm gerçekleştirenler

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Otomobilde en çok tercih edilen renk hangisi? Artık "gri" renk favori...

Otomobilde geçmiş zamanda en çok tercih edilen beyaz renk, şimdi tahtını "griye" bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen sene trafiğe kaydı yapılan 2,3 milyon taşıttan 945 bin 768'i otomobillerden oluştuğu kaydedildi. 

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Simfer 4244 inox gri 42 litre turbo midi/mini fırında dev indirim kampanyası! Resmen başladı!

Elektronik ev aletleri denildiğinde akla ilk gelen markalardan Simfer, mini fırında dev indirim kampanyasının startını verdi. Simfer, 42 litre turbo midi/mini fırına 890 TL indirim geldiğini açıkladı.

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

Fiat bu renkte otomobil üretmeyeceğini açıkladı! Bakın neden?

Fiat markası kısa bir süre önce bir aracı için radikal bir karar aldı. Bu karara göre artık gri renkte araç üretimi yapmayacak. Fiat markasının duyurduğu bu karar pek çok kişinin aklına 'neden' sorusunu getirdi. İşte gri renkte araç üretiminin yapılmama nedeni haberimizde…

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.

Arçelik TM 6006 G tost makinesi kaç TL, en uygun nereden alınır? İşte güncel fiyat listesi...

Arçelik TM 6006 G, 6 tost kapasitesi, ızgara özelliği, gri renkli tasarımı, çıkarılabilir plakaları ve dört farklı ısı ayarı ile ilgi çeken modeller arasında yer alıyor. Peki, Arçelik TM 6006 G tost makinesi fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi

İnşaatın en önemli yapı malzemelerini başında gelen çimento fiyatları merak ediliyor. 1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi.

Arçelik'ten dev çeyiz seti kampanyası! Bu fırsat kaçmaz! 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinden oluşan üç farklı 3'lü beyaz eşya çeyiz setini cazip fiyatlarla satışa sundu. Peki, Arçelik Çeyiz Seti fiyatları ne kadar? Arçelik'te Yaza Özel Gri Set kaç TL? İşte kampanyalı setler...

Beko'dan Çeyiz Seti Kampanyası! Bu fırsat kaçmaz! 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Beko, buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinden oluşan 3'lü beyaz eşya seti alışverişlerinde indirim başlattı. Peki, Beko Çeyiz Seti fiyatları ne kadar? Bahara Özel Gri Çeyiz Seti kaç TL? İşte detaylar...

Vestel gri cam buzdolabında 2 bin TL net indirim fırsatı! 13 Nisan 2023 fiyat listesi...

Vestel, mutfaklara şıklık katan gri cam buzdolabında 2 bin TL indirim fırsatı sunuyor. Kokuları asla birbirine karıştırmayan özel soğutma sistemine sahip Vestel NFK54021 CG GI PRO 481 Lt buzdolabı kaç TL? İşte detaylar...

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

GRI Haberi

GRI

Bu yılın ilk sürdürülebilirlik raporu aynı zamanda bir ilki de gerçekleştirdi. Yüksel Holding, inşaat sektöründe ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan şirket oldu. Yurtdışı ve yurtiçi müteahhitlik işlerinden bildiğimiz, köklü şirket kendi alanında bir ilki yaparak diğer inşaat sektörlerine öncülük etti, diye düşünüyorum.

Kabul edersiniz ki, inşaat sektöründe böyle bir raporlama yapmak ve imza atmak hiç de kolay değil. Derin bir anlayış değişikliği gerektiriyor.

Küresel Raporlama Girişimi (GRI) ilkelerine uyarak hazırlanan rapor şirket içinde bir değişime yol açacak. Bundan sonra Yüksel Holding, tüm toplantılarını karbon nötr gerçekleştirecek, en azından bunu sağlamak için yoğun çaba sarfedecek. Şirketin Koordinatörü Tuna Aksel, “Bu yıl toplantıların yol açtığı sera gazı emisyonlarını, karbon emisyon azaltım projelerinin kredileriyle denkleştireceğiz” diyor.

Bu şekilde...