27 / 04 / 2024

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen 7 eksiklikten 5'i tamamlanırken, kalan 2 eksiklik konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte ilgili Bakanlıklar ve kurumların yöneticileri, 10 Temmuz Pazartesi günü ilk toplantılarını yaptılar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu toplantı ile birlikte hızlı ve etkili bir çalışma dönemini başlatmış oldu. Uygulanacak plana göre, aklama suçu ve terörizmin finansmanı ile ilgili eğitim ve farkındalık çalışmaları hızlandırılacak. Aklama suçu ve terörizmin finansmanı ile ilgili bütün illerde ihtisas Cumhuriyet savcılıkları ve görevli mahkemeler kurulurken, kolluk tarafında soruşturma yapılma süreciyle ilgili açıklayıcı rehberler hazır hale getirildi. Farkındalığı artıracak eğitimlerin daha da hızlandırılacağı belirtildi.

Özel çalışma büroları tesis edilirken, Türkiye'nin uluslararası kamuoyu önündeki olumlu intibasını güçlendirmek üzere de teknik ekipler oluşturuldu.

FATF’IN BELİRLEDİĞİ EKSİKLER GİDERİLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye, FATF tarafından belirlenen uluslararası standartlar ışığında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadelede azim ve samimiyetini kuvvetle sürdürmektedir. Bu kapsamda, FATF tarafından belirlenen eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalara da hız verdik” diye konuştu.

FATF tarafından belirlenen 7 eksiklikten 5'inin giderildiğini sözlerine ekleyen Şimşek, şöyle devam etti: "Kalan 2 eksik maddeyle ilgili olarak hızlı şekilde çalışıyoruz ve etkin bir biçimde gerçekleştirmek üzere, Bakanlığımız koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları ile bu Bakanlıkların ilgili kurumlarının yöneticilerinin katıldığı toplantı pazartesi günü gerçekleşti. Mevcut eksiklik konuların çözümlenmesine yönelik olarak çalışmaların etkili ve hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesi gerektiği bir kez daha ortaya konuldu. Kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede görevli ihtisas mahkemelerinin ve savcılıklarının belirlenmesinin ardından kara para aklama ile mücadeleye yönelik özel soruşturma büroları da kurulmuş oldu. İlgili birimlere dönük olarak çeşitli rehberlerin hazırlanmasının yanı sıra eğitim ve farkındalık çalışmaları yapıldı."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön