29 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadele konusunda attığı adımlar neticesinde, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen yedi eksikliğin ikiye düşürüldüğünü ifade ederek, "Türkiye'nin kara para ve terörün finansmanıyla mücadelesi kararlılıkla sürmektedir. En kısa sürede bu eksiklikleri de kapatarak ülkemizin gri listeden çıkarılması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Şimşek, FATF'ın genel kurul toplantısına ve burada Türkiye'ye ilişkin verilen karara yönelik değerlendirmede bulundu.

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

FATF'ın 2023 yılı haziran ayı toplantılarının sona erdiğini bildiren Şimşek, ilgili kuruluş tarafından yayımlanan kamuoyu duyurusunda Türkiye'nin attığı pozitif adımlar ile etkililik alanındaki gelişmelere dikkatin çekildiğini ifade etti.

Şimşek, "FATF tarafından Türkiye’ye ilişkin belirlenen 7 eksiklik, son toplantıda ikiye düşürüldü. Ülkemizin kara para ve terörün finansmanı ile gerçekleştirdiği mücadelesi kararlılıkla sürmektedir. En kısa zamanda bu eksiklikleri de kapatarak ülkemizin gri listeden çıkarılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Şimşek’in konuya ilişkin diğer açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön